Κορωπί: Συνελήφθησαν Πακιστανοί και Ινδός για την κλοπή €165.000 απο κρύπτη στο κοτέτσι- Έστειλαν τα χρήματα στο Πακιστάν για .. επενδύσεις σε ακίνητα

Με επίδειξη των κλοπιμαίων σε λογαριασμούς που διατηρούσαν στα κοινωνικά δίκτυα και εμβάσματα στο Πακιστάν συνελήφθησαν οι Πακιστανοί και ο Ινδός δράστες της κλοπής των €168.000 απο το κοτέτσι στο Κορωπί

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου στο Κορωπί είχε επιλέξει να αποκρύψει χρήματα που κατείχε νόμιμα σε τενεκέ τον οποίο είχε αποκρυψειμλεσα στο κοτέτσι που διατηρούσε στο Κορωπί. Στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, αντιλήφθηκε ότι τα χρήματά του,  τα οποία είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα είχαν.. κανει φτερά.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του (30/12 2020) στο Τμήμα Ασφαλειας Κρωπίας, ο 52χρονος κτηματίας, οι δύο Αφρασιάτες εργάτες οι οποίοι δούλευαν στο κτήμα του είχαν διαμονή σε παράπηγμα, του έκλεψαν τον τενεκε απο τυρί. Όταν τους αναζήτησε και τους ζήτησε το λόγο, παραδέχτηκαν την κλοπή ενώ του ζήτησαν να μην τους καταγγείλει και ότι θα του επέστρεφαν τον τενεκέ με τα χρήματα.

Η συμμορία με τους τέσσερις Πακιστανούς και τον Ινδο, κατά το διάστημα από 28-8-2020 έως 26-9-2020, προσχώρησε στην κλοπή των χρημάτων μέσα από τον τενεκέ στον οποίο είχε τοποθετήσει τα €165.000 ο κτηματίας.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο 35χρονος Ινδός και ο 20άχρονος Πακιστανός αποχώρησαν από το παράπηγμα και πριν μερικές ημέρες (22/12 2020) ο Πακιστανός επέστρεψε και, ο 52χρονος, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας την κλοπή.

Οι δυο Πακιστανοί εκ των δραστών της κλοπής συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Κρωπίας τα ξημερώματα (05/01), σε εμπορευματοκιβώτιο εντός περιφραγμένου οικοπέδου στο Κορωπί Αττικής, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη. Πρόκειται για δυο Πακιστανού 21 ετων  κι ενός 22άχρονου, εργάτες στο θερμοκήπιο του 52χρονου, κατηγορούμενοι από κοινού με δυο συνεργούς τους οι οποίοι διαφεύγουν την κλοπή . Όπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση,  ο 35χρονος Πακιστανός λίγες ημέρες πριν ο κτηματίας καταγγείλει την κλοπή στην Αστυνομία, είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Επιπλέον, στο χώρο εντοπίσθηκαν τρεις ακόμα Πακιστανοί οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών δύο εκ των οποίων παραπέμπονται επιπλέον για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Κατά την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των €1.875, αποδεικτικά μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής τους, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μέσω ανταλλακτηρίων στα Μεσόγεια και το κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκαν στο Πακιστάν ενω στα κινητά τους εντοπίστηκαν φωτογραφίες σε selfies να πόζαραν με τα απλωμένα χρήματα από τον κρυμμλενο τενεκέ του εργοδότης τους στο κοτέτσι. Απο τις Ελληνικές Αρχές έχει διαβαστεί αίτημα συνδρομής της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.