Κόρινθος: Στο πλευρό του Αστυνομικού προσωπικού ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας

Στα Δικαστήρια Κορίνθου παραβρέθηκε ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Σπύρος Σκλάβος, σε υποστήριξη Αστυνομικών

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας ένστολος παραβρέθηκε στα Δικαστήρια της πόλης  και η είσοδος του σε   αίθουσα στην οποία διεξαγόταν δίκη, συνοδευόμενος από το Διοικητή του Α.Τ. Σικυωνίων προκάλεσε αίσθηση.

Σύμφωνα με το korinthosnews.gr η υπόθεση της δίκης που παρακολούθησε ο Ταξίαρχος αφορούσε ένστολο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο κάτοικος του Κιάτου δημιούργησε επεισόδιο σε κατάστημα της περιοχής και κλήθηκε η Αστυνομία. Μόλις ωστόσο παραβρέθηκαν στο χώρο του επεισοδίου, δέχθηκαν επίθεση από τον πολίτη και προχώρησαν στη σύλληψή του  στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο Ταξίαρχος από κοινου τον Διοικητή του Α.Τ. Σικυωνίων παραβρεθηκαν στην ακροαματική διαδικασία σε υποστήριξη του προσωπικού της ΔΑ Κορίνθου καθώς κρίθηκε οτι εκτέλεσαν το καθήκον τους στα όρια που ο Νόμος τους ορίζει.

Η απόφαση της έδρας δικαίωσε τους Αστυνομικούς επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο- είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το Α.Τ. Κιάτου και την Δικαιοσύνη- 3 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Η παρουσία του επικεφαλής Ανώτατου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ σε δικαστική υπόθεση ένστολου προσωπικού λόγω υπηρεσιακής εμπλοκής τους, χωρίς να έχει κλητευτεί και να παρίσταται αυτοπροσώπως  ήταν απροσδόκητη για την Κορινθο (αν όχι και στη επικράτεια) και σχολιάστηκε θετικά απο το ένστολο προσωπικό καθώς οι Αστυνομικοί εκτίμησαν ότι έχουν συμπαραστάτη τους τον επικεφαλής της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας .

______________

* με πληροφορίες απο το korinthosnews.gr