Κόρινθος: Πολυτεκνη οικογένεια ζούσε σε συνθήκες «σπηλαίων» με τόξα και βέλη, σε υπόγειο λαγούμι

Στην ορεινή Κορινθία, πολύτεκνη οικογένεια ζει τα τελευταία χρόνια μέσα σε λαγούμι, συντηρείται με κυνήγι με τόξα και βέλη και προκαλεί καταστροφές

Σε λαγούμι μήκους 30 μέτρων στη θέση «Σαϊτάς» στο Μάννα Κορινθίας, εντόπισαν στυνομικοί την πολύτεκνη οικογένεια η οποία ζει ως «ανθρωποι των σπηλαίων» σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μετά από καταγγελία 67χρονου αγρότη στο ΑΤ Ξυλοκάστρου (10/02-20.00) άγνωστος δράστης που διαμένει σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά σε καλλιέργεια που διατηρεί στην περιοχή, προκάλεσε εμπρησμό στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι 45χρονος άνδρας ο οποίος διαμένει στην περιοχή.

Την επόμενη ημέρα παρουσία Εισαγγελέα, σε έρευνα εντόπισαν το 45χρονο με την 39χρονη σύζυγό του, την 22χρονη κόρη τους και το 12χρονο γιο τους. Η οικογένεια, αρνήθηκε τον έλεγχο, κι επιτέθηκε στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ξύλο στο κεφάλι ένστολο και με όπλα που είχαν αποκρυψει στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Το πρωί της Δευτέρας (12/02)  αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ μετά από επιχείρηση συνέλαβαν τέσσερα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προέκυψε ότι είναι μελη πολύτεκνης οικογένειας – έχουν ακόμα βρέφος ενός έτους, μια κόρη 6 ετών και ένα γιο 14 ετών- διαμένουν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει τούνελ μήκους 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά.

Στο χώρο όπου διαβιουν τα μέλη της πολύτεκνης οικογένειας κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Στην υπόθεση επιλαμβανεται Εισαγγελέας, ενώ έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες για τη μέριμνα των ανηλίκων.