Κομοτηνή: Αθωωτική απόφαση για τον τουριστικό πράκτορα που διαμοίρασε προκηρύξεις έξω απο το τουρκικό Προξενείο

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής έκρινε ότι δεν υπήρξε διασπορά ψευδών ειδήσεων που θα δημιουργούσε εμπλοκή και διατάραξη στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και αθώωσε τον κατηγορούμενο.

Εκδικάστηκε στο Μονομελές Δικαστήριο της Κομοτηνής η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Αστέριο Χάμο, ιδιοκτήτη τουριστικού λεωφορείου, πατέρα 2 παιδιών, που είχε συλληφθεί να διαμοιράζει προκηρύξεις στην περιοχή του τουρκικού προξενείου οι οποίες ανέγραφαν “η Θράκη πρέπει να μείνει ελληνική” και “να φύγει το τουρκικό προξενείο”.

Η αυτεπάγγελτη μήνυση που τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου έδωσε την ευκαιρία στο ακροατήριο να ακουστούν αλήθειες που συμβαίνουν στην περιοχή, με ένα κύκλο εγκάθετων που εκφοβίζουν τους Πομάκους, που συντηρούν ψευτομουφτήδες και προκαλούν γεγονότα και ενέργειες με στόχο την τουρκοποίηση των μειονοτικών πληθυσμών.

Ως μάρτυρες εξετάσθηκαν ο εκδότης του “Αντιφωνητή” Κώστας Καραΐσκος και ο εκπαιδευτικός πληροφορικής που υπηρετεί στα πομακοχώρια της Ξάνθης Γ. Σιδηρόπουλος που διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε διάδοση ψευδών γεγονότων που θα προκαλούσαν φόβο στον πληθυσμό ή ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
dikastirio_asterios_xamos_12

Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν ο Ηλίας Ηλιακόπουλος δικηγόρος Αλεξανδρούπολης, που εστίασε τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό στις διαυγείς καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης αναφέροντας ότι “είναι πρωτοφανές ένας άνθρωπος που ζητά η Θράκη να είναι ελληνική να λογοδοτεί, που επιμένει να χτυπηθεί το παρακράτος με τους ψευτομουφτήδες και όσα παρέκτροπα συμβαίνουν”.

dikastirio_asterios_xamos_8

Ο Εισαγγελέας στην πρότασή του, ζήτησε την αθώωση του κατηγορουμένου καθώς δεν προέκυψε κατα τη ακροαματική διαδικασία διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων που θα δημιουργούσαν εμπλοκή και διατάραξη στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία .

dikastirio_asterios_xamos_9

Το δικαστήριο αθώωσε τον Αστέριο Χάμο απόφαση που έκανε τα μέλη του “Πατριωτικού Μετώπου” που μετέβη στην Κομοτηνή από τη Λάρισα σε συμπαράστασή του να τον χειροκροτήσουν κατά τη έξοδό του, από το Δικαστικό Μέγαρο. Απο νωρις, δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν την ελληνική σημαία, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, φώναξαν συνθήματα και ανέφεραν ότι “η Θράκη είναι ελληνική και θα μείνει ελληνική”.

____________

* “ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής”