Κολωνός: Συνέλαβαν ανήλικους Ρομά συμμορίτες- Ευρήματα απόπειρας στραγγαλισμού στο ανήλικο θύμα

Από ιατροδικαστή εξετάσθηκε ο ανήλικος θύμα επίθεσης και ληστείας με τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Κολωνού να συλλαμβάνουν τη συμμορία ανήλικων Ρομά, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως δράστες της επίθεσης

Ευρήματα απόπειρας στραγγαλισμού στον έφηβο, εντόπισε σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr κατά την εξέταση μετά από παραπεμπτικό ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε (06/11). Ο 12άχρονος δέχθηκε επιτέθηκαν έξω από Σχολείο στον Κολωνό (05/11) με τους δράστες να τον κυκλώνουν για να τον ακινητοποιήσουν, τον χτύπησαν με βία ενώ του είχαν κλείσει το στόμα και τον κρατούσαν από το λαιμό για να του κλέψουν το κινητό. Το 12άχρονο αγόρι, ενημέρωση τους γονείς του και υποβλήθηκε καταγγελία στην Αστυνομία για τους τρεις δράστες της επίθεσης και ληστείας σε βάρος του.

Από τις περιγραφές του ανήλικου θύματος, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κολωνού, “αναγνώρισαν” τη δράση της ανήλικης συμμορία Ρομά, τους αυτοαποκαλούμενους “Εσκομπίτες”, με δύο μέλη της να εκτίουν ποινή φυλάκισης ενώ έχουν κατ’ επανάληψη συλληφθεί για ληστείες και επιθέσεις σε συνομηλίκους τους σε πλατείες της ευρύτερης περιοχής του Κολωνού, με απειλή μαχαιριών και άσκηση ακραίας βίας στα θύματά τους.

Ύστερα από αναζητήσεις οι Αστυνομικοί, προσήγαγαν 13άχρονο Ρομά, μέλος της συμμορίας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ενώ στη συνέχεια συνελήφθη καθώς επίσης 12άχρονο Ρομά συνεργό του επίσης μέλος της συμμορίας στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε το κινητό του 12άχρονου θύματος, καθώς και ενός ακόμα 11άχρονου Ρομά μέλους της συμμορίας και συνεργό τους. Και οι τρεις ανήλικοι Ρομά συμμορίτες διατηρούν ποινικό μητρώο ενώ για τον 12άχρονο προέκυψε ότι πριν ένα μήνα (07/10) είχε συλληφθεί καθώς εντοπίσθηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, δίκυκλο για το οποίο απασχολούσε καθώς είχε δηλωθεί κλοπή, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος των τριών ανήλικων Ρομά, ως μέλη συμμορίας , σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.