Κολωνός: Ομάδα Ζ σε καταδίωξη συνέλαβε τον οδηγό κλεμμένου οχήματος

Μοτοσικλετιστές της Ομάδας Ζ ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στον Κολωνό και συνέλαβαν τον Ρομά οδηγό

Ο αριθμός κυκλοφορίας οχήματος στους τερματικους προέκυψε να απασχολεί καθως οι πινακίδες του ήταν πλαστες, οταν οι Αστυνομικοί της Ζ  το εντόπισαν σταθμευμένο στη διασταύρωση της Σπύρου Πάτση με την οδό Καστοριάς, ατον Κολωνό.

Οι Αστυνομικοί της Ομαδας Ζ ζήτησαν από τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα, για τυπικο έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε διαφυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη για τους Αστυνομικούς με τον οδηγό να κινείται στην Αγίου Όρους, αδιέξοδο δρόμο, για οσους δε γνωριζουν την περιοχη, με αποτέλεσμα να τον εγκλωβίσουν. Ωστοσο ο οδηγός για να αποφυγει τη σύλληψή ενήργησε αναστροφή, διεμβόλησε το ενα δίκυκλο της Ζ και επιχείρησε να παρασύρει και τη δεύτερη μηχανή με τον Αστυνομικό αναβάτη.
Στον κινδυνο ζωης των Αστυνομικών, Αρχιφύλακας της ομαδας με το υπηρεσιακό πιστόλι, πυροβόλησε τα ελαστικά του οχήματος του δράστη με τη βολίδα να βρίσκει στο “φρύδι” του δεξιού τροχού.
Παρά τη σοβαρή βλάβη στο όχημα, ο οδηγός απομακρύνθηκε  ωστόσο εγκατέλειψε το κλεμμένο αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Οι Αστυνομικοί τον ακολούθησαν τον εντοπισαν και προχώρησαν στη σύλληψη του. Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, ταυροποιήθηκε στα στοιχεία Ρομά με ποινικό μητρώο ο οποίος έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τις Αρχές.

Με τη σε βάρος του ποινική δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.