Κολωνός: Νεκρός Αστυνομικός, από εκπυρσοκρότηση όπλου στα χέρια του γιου του

Κατέληξε ο Αστυνομικός ο οποίος τραυματίσθηκε από εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού του όπλου, από εσφαλμένο χειρισμό, ενώ τραυματίας έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ και νοσηλεύεται ο γιος του.

image

Ο Αστυνομικός της Ασφάλειας Νίκος Κότσαλος εκτός υπηρεσίας, έκανε μάθημα παραδοσιακών χορών στο χορευτικό πολιτιστικό σύλλογο Αγρινιωτών «Ορφέα» στον Κολωνό, ενώ είχε αφήσει το υπηρεσιακό του όπλο σε ένα τραπέζι.
Σχεδόν μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα (18/05) και ενώ πατέρας και γιος είχαν καθίσει στο κυλικείο- σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ο 22χρονος γιος του Αστυνομικού, φέρεται να παρέλαβε το υπηρεσιακό όπλο του πατέρα του, χωρίς γεμιστήρα, και άρχισε να το περιεργάζεται, ωστόσο από εσφαλμένο χειρισμό, στα χέρια του 22άχρονου, το όπλο εκπυρσοκρότησε- ενδέχεται να μην είχε αδειάσει το όπλο -με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο νεαρός και ο πατέρας του, πιο σοβαρά. Η βολίδα προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην παλάμη του 22άχρονου και τραυμάτισε βαρύτατα στην κοιλιά τον 55άχρονο Αστυνομικό.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο πατέρας του στο Νοσοκομείο Ελπίς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο υπέκυψε στα τραύμα του.
Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Κολωνου.
Οι συνάδελφοι του 55άχρονου Αστυνομικού, αναφέρονται σε έναν από τους πιο εργατικούς στην Ασφάλεια Αττικής. Είχε υπηρετήσει στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στον τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Με καταγωγή από το Θερμο Αιτωλοακαρνανίας, ήταν γνωστή η αγάπη του για την Ηπειρο και την παράδοση, δίδασκε παραδοσιακούς χορούς στο χορευτικό σύλλογο «Ορφέας» ενώ ειχε ασχοληθεί με το Σύλλογο Ηπειρωτών της Αστυνομίας, και δίδασκε παραδοσιακούς χορούς στις παιδικές κατασκηνώσεις των ενστόλων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport