Κολωνός: Ενας Ρουμάνος, ένας Αλβανός κι ένας Έλληνας ανήλικοι συμμορίτες της “Kolonos hooligans”

Συνέλλαβαν ανήλικους συμμορίτες του Κολωνού, μεταξύ άλλων είχαν επιτεθεί και τραυμάτισαν με μαχαίρι σε επίσης ανήλικο μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ στο Μεταξουργείο

Ήταν ένας Αλβανός 17, ένας Ρουμάνος, 15  κι ένας Έλληνας, 16, τα αρχηγικά μέλη της μεικτής συμμορία των περίπου 20 ανηλίκων, με “έδρα” τον Κολωνό, που πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ανηλίκους και σε άλλες συνοικίες, σε Άγιο Παντελεήμονα, και Σεπόλια. Στη συνέχεια, αναρτούσαν βιντεοληπτική καταγραφή των επιθέσεων που είχαν διαπράξει στα κοινωνικά δίκτυα, στο όνομα της “Kolonos Hooligans Family”.

Μεταξύ των επιθέσεων που είχαν διαπράξει, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 16χρονου Αλβανού μαθητή (26/10), του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, στο Μεταξουργείο, τον οποίο μαχαίρωσαν στο θώρακα, ενώ τον καταδίωξαν σε ενέδρα. Ο έφηβος Αλβανός, νοσηλεύτηκε για επτά ημέρες στην εντατική και στη συνέχεια παρέμεινε σε νοσηλεία σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στην εγκληματική δράσης της μεικτής συμμορίας των ανηλίκων, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τέσσερις ληστείες εκ των οποίων τρεις επιθέσεις σε βάρος ανήλικων, στο προαύλιο Σχολικών Συγκροτημάτων.

Σε βάρος του Ρουμάνου και του 16χρονου ασκήθηκε επιπλεον Δίωξη για απείθεια

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται ο 17χρονος Αλβανός, υπό την καθοδήγηση του οποίου ενεργούσαν τα μέλη της συμμορίας, και καθώς έφεραν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενεα, καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη. Σε κάθε επίθεση προκαλούσαν σωματικές βλάβες και αφαιρουσαν προσωπικά αντικείμενα των ανήλικων θυμάτων τους,- ρούχα και τα υποδήματα- σε επίδειξη ισχύος . Πριν σχεδόν ένα μήνα, η Ασφάλεια, είχα προχωρήσει στη σύλληψη της «Strassenbande», της βίαιης συμμορία ανηλίκων, με δράση κοντά σε Σχολικά Συγκροτήματα στις περιοχές της Καισαριανής , του Ζωγράφου, του Βύρωνα, καθώς και στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών.

 ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση όλων των μελών της ανήλικης συμμορίας και της δράσης τους, συνεχίζεται.