Κολωνός: Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε νήπιο από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της οικογένειας

Από το διαμέρισμα οι διασώστες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τα δύο αδέλφια του νηπιου αγοριού, το οποίο ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό το βράδυ της Κυριακής (27/11-21.50), ενώ στο εσωτερικό του βρισκόταν ο πατέρας με τα τρία ανήλικα- νήπιο ηλικίας 4χρονων, και δύο παιδιά 8ετων και 12χρονων, ενώ με τα άλλα δύο παιδία της οικογένειας η μητέρα απουσίαζε.

Κατά την άφιξη την διασωστών της Πυροσβεστικής, οι γείτονες παρείχαν ΚΑΡΠΑ στο νήπιο, και προχώρησαν σε απεγκλωβισμό των δύο αδελφιών, 8ετων και 12χρονων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Το νήπιο μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο χωρίς σφυγμό κι αισθήσεις ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν το νήπιο και βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη, με την κλινική του εικόνα εξαιρετικά δυσχερής .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NantiaReport.gr ο πατέρας της οικογένειας ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμα, κατά την άφιξη των πληρωμάτων της Πυροσβεστικής, σε κατάσταση μέθης και κλήθηκε σε κατάθεση.

Ως μια πρώτη εκτίμηση εκφράζεται η εκδοχή η φωτιά η οποία δεν έλαβε διαστάσεις, να ξεκίνησε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα. Το νήπιο λόγω των πυκνών καπνών εξετάζεται να είχε λιποθυμικό επεισόδιο και ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο διαμέρισμα.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχείρησαν 16Πυροσβέστες με έξι  οχήματα καθώς μετέβη και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεξάγεται προανάκριση από το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος.