Κολωνάκι: Καταδρομική παρέμβαση Ρουβίκωνα με μπογιές στην Πρεσβεία της Ιταλίας

Η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, πραγματοποίησε καταδρομική παρέμβαση με μπογιές, στην Ιταλική Πρεσβεία στο Κολωνάκι και τα μελη της διέφυγαν με την Αστυνομία ύστερα από αναζητήσεις να προβαίνει σε προσαγωγές.

Το κτήριο της Ιταλικής Πρεσβείας επί της οδού Σέκερη 10, βρέθηκε στις καταδρομικές παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα (03/02-17.30) όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, το οργανωτικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας .

Τα μέλη του Ρουβίκωνα υπερπήδησαν τα κάγκελα της εξωτερικής περφραξης και πέρασαν μέσα στον προαύλιο χώρο. Με μπογιές προχώρησαν σε βανδαλισμό και αποχώρησαν με δίκυκλα.

«Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας στο κολωνάκι απο τον Ρουβίκωνα.Σύντροφοι κατάφεραν και εισέβαλαν και στο εσωτερικό της πρεσβείας πηδώντας τα κάγκελα.Αλληλεγγύη στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται απο το Ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στην Ροζάβα».

Η Αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές.

Σε ανκοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”.