Κιλκίς: Στο Νοσοκομείο με ηπατίτιδα 8ανήλικα απο το Κέντρο Κράτησης

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς με ηπατίτιδα Α νοσηλεύονται οχτώ ανήλικα ηλικίας απο 2 εως 12ετων,  από το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Νεας Καβάλας
Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
Σύμφωνα με το διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη, ενημερώθηκαν για τα κρούσματα το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Ο ιός μεταδίδεται από το στόμα, από τρόφιμα, από χέρια, από μολυσμένο νερό. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και έχει κινηθεί ο μηχανισμός, έτσι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ έχει κινηθεί και η διαδικασία εμβολισμού των προσφύγων στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας», δήλωσε ο Στρατης Πλωμαρίτης. Ενω προσθεσε οτι δόθηκε εντολή στη διοίκηση του Νοσοκομείου του Κιλκίς «εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια για παιδιά να τα στέλνουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υπάρχει παιδιατρική κλινική για λοιμώδη νοσήματα, ενώ εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια για μεγάλους να τους στέλνουν σε κάποιο άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».
Ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, σχολίασε σχετικα οτι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «ανησυχούν, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου με τις αρμόδιες επιτροπές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα».