Κηφισιά: Πυρκαγιά στο εργοστάσιο του συζύγου της Μήνας Γκάγκα

Κινητοποίηση στις εξόδους του Πυροσβεστικού Σώματος στο έργο κατάσβεσης αστικής πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στην Κηφισιά

Update (12/06-19.30) Υπο μερικό έλεγχο σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος τέθηκε η αστική πυρκαϊά στο βιομηχανικό χώρο στη Νέα Κηφισιά. Ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Update (12/06-17.00) Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα διεκόπη, καθώς επίσης στις οδούς Αιγιδών και Σενέκα.

Στο εργοστάσιο οικογενειακή επιχείρηση που παράγει μαγειρικά σκεύη και προϊόντα διογκωμένης πολυστερίνης, του επιχειρηματία Βασίλη Παλαμήδη,  συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, εκδηλώθηκε πυρκαϊά (12/06-16.20) επί της οδού Αιγιδών, στη Νέα Κηφισιά.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με 45 Πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Καθώς επίσης συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, το ελικόπτερο διενήργησε ρίψεις πυρασφάλειας, όπως αποκαλούνται, οι οποίες πραγματοποιούνται στον αστικό ιστό, πάνω από συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου να εμποδίζεται τυχόν επέκταση του μετώπου.

Σύμφωνα με το Γενικός Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, του Πυροσβεστικου Σώματος, Παναγιώτη Νιάφα, περιορίστηκε το μέτωπο της πυρκαγιά χωρίς να συντρέχουν λόγοι κινδύνου, δεν υπάρχουν τραυματίες, καθώς δεν υπήρχε κόσμος στην επιχείρηση, ενώ απομακρύνθηκαν και όσοι βρίσκονταν πέριξ του χώρου.

Σύμφωνα με τον Ανώτατο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκαν κλήση (12/06-15:34) για πυρκαγιά σε εργοστάσιο οικιακών σκευών, με άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς επίσης με συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας.

«Επίγειες δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα την πυρκαγιά, προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε στη συγκεκριμένη επιχείρηση και να μην υπάρξει επέκταση σε όμορες επιχειρήσεις. Αυτό το καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

 

Λόγω της φωτιάς, είχε υψωθεί στην ατμόσφαιρα πυκνός, μαύρος καπνός, με την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιεί ενημέρωση του “112” προς τους κατοίκους των όμορων περιοχών.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν στο μήνυμα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, το εργοστάσιο έχει καεί ολοσχερώς, και σε επικοινωνία μαζί του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από κάποια μπαταρία.

Για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της αστικής πυρκαγιάς προανάκριση αναμένεται να διεξαχθεί από το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.