Κηφισιά: Ο πατέρας είχε καταγγείλει τη μητέρα για αρπαγή του γιου τους απο τη Νορβηγία- Αναζητήσεις για τον 6χρονο Ράινερ Πέντερσεν

Η δικαστική διαμάχη των γονιών για την επιμέλεια του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν με την έρευνα να εστιάζει στον βιολογικο πατέρα του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν, για τον οποίο η μητέρα του κατήγγειλε αρπαγή μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά

Απο έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το λευκό φορτηγάκι με το οποίο μεταφέρθηκε το παιδί, είχε νοικιαστεί στο όνομα συγγενή του βιολογικού πατέρα του 6χρονου αγοριού. Οι γονείς του Ράινερ Πέντερσεν έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές, της Ελλάδας και της Νορβηγίας, με τους δυο τους στα δικαστήρια να διεκδικούν την επιμέλεια του παιδιού.

Ο Ρίκι Πέντερσεν το Σεπτέμβριο του 2021 ειχε καταγγείλει τη μητέρα του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν με την οποία είχαν διαζευκτήριο, ότι άρπαξε τον 6χρονο, ενώ Νορβηγικό Δικαστήριο του είχε αναθέσει την επιμέλεια. Ενώ κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για πλαστογραφία της υπογραφής του, με σκοπό να εκδόσει διαβατήριο στον ανήλικο γιο τους ωστε να ταξιδέψει στη χώρα μας. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για αρπαγή και σε βάρος της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το Νορβηγικό nettavisen.no ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν, είχε ταξιδέψει από τον περασμένο Απρίλιο στην Ελλάδα για να πάρει μαζί του το γιο του. «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» είχε δηλώσει , ενώ ανάφερε ότι προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη αξιώνοντας να επιστρέψει το αγορι στη Νορβηγία. «Mε έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση, οπότε δεν έχω την ευκαιρία να τον δω μόνο του παρά μόνο στο σπίτι της. Φοβάμαι ότι μπορεί να με κατηγορήσει ξανά», είχε αναφέρει στη συνέντευξή του ο πατέρας του 6χρονου.

Σύμφωνα με το nettavisen.no, «στις 15 Απριλίου 2021, ο Πέντερσεν εμφανίζεται στο δικαστήριο της Αθήνας και αξιώνει την επιστροφή του παιδιού τους βάσει της Σύμβασης της Χάγης. Η δίκη όμως ακυρώθηκε. Στις 19 Απριλίου, επιστρέφουν στο δικαστήριο, αλλά ο δικαστής ακυρώνει την ακροαματική διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι η μητέρα είχε απαιτήσει να λάβει την κύρια φροντίδα για το παιδί και ο δικαστής πιστεύει ότι οι δύο υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιωθούν ταυτόχρονα. Στις 28 Μαΐου, με επιστροφή στο δικαστήριο για επεξεργασία του αιτήματος έκδοσης στη Νορβηγία. Το δικαστήριο στις 5 Ιουνίου διακόπτεται επειδή δεν επιτρέπεται να διεκπεραιώνει υποθέσεις σχετικά με τη γονική μέριμνα. Την 1η Ιουλίου, το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι το αγόρι δεν πρέπει να επιστραφεί. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμιο για την επιστροφή του αγοριού, καθώς βρισκόταν τότε στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση».

«Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη και να έρθεις μαζί μας στην Ελλάδα. Ειναι πραγματικά λυπηρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια τόσο καλή ζωή εδώ, όχι μόνο για τον γιο μας αλλά και για σένα», αναφέρει σε επιστολή της προς τον Ρίκι Πέντερσον, η πρώην σύζυγος και μητέρα του γιου του, την οποία ο ίδος δημοσιοποίησε. Ο ίδιος αναφέρει ότι είχε λάβει και σχετική ενημέρωση από τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του, ότι μπορεί να μετακομίσει στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους.