Κηφισιά: Διάρρηξη στη μονοκατοικία του πρώην Αντιδημάρχου- Με απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας και χρήματα

Θύμα διάρρηξης και ληστείας o πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Κηφισιάς και τα δύο αδέλφια του, μέσα στην μονοκατοικία τους, με δράστες  τρείς κουκουλοφόρους υπό την απειλή μαχαιριών

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε ο πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης, στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής, οι δράστες γνώριζαν για το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στη μονοκατοικία του, όταν εισέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας (15/11-23.50) . Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, φορούσαν υγειονομικές μάσκες, μαύρα ρούχα, και γάντια στα χέρια ώστε να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των τριών θυμάτων, ο Γιάννης Παντελεάκης, άκουσε δυνατό θόρυβο στην πόρτα του δωματίου του και εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο του, οι δύο κακοποιοί -ο ένας με αιχμηρή μεταλλική λάμα και ο άλλος με κατσαβίδι. Με βιαιοπραγία σε βάρος του, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, ώστε να τον ακινητοποιήσουν, ο συνεργός τους  ακινητοποιούσε τον αδελφό του στο υπνοδωμάτιό του, ενώ αναζητούσαν και τον τρίτο της οικογενειας. Αφού δέσμευσαν τα τρία αδέλφια, τα εγκλώβισαν σε δωμάτιο της μονοκατοικίας ενώ τους ρωτούσαν επίμονα για το χρηματοκιβώτιο.

Με ονομαστική προσφώνηση στον έναν αδελφό, οι δράστες τους ανέφεραν ότι γνωρίζουν για το χρηματοκιβώτιο και ήταν ο στόχος της διάρρηξης ενώ για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, άρχισαν να τους χτυπούν. Τα αδέλφια υπό το φόβο για τις ζωές τους υπέδειξαν το κρυμμένο εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο σε μια από τις κρεβατοκάμαρες. Οι τρείς κακοποιοί αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας €200.000 ενώ πριν την αποχώρησή τος, άρπαξαν το ρολόι που φορούσε το χέρι του ο αντιδήμαρχος και ένα ρολόι Rolex, αξίας €10.000, καθώς επίσης πόσο €1.000 που εντόπισαν σε σακίδιο πλάτης και διέφυγαν. Σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, οι δύο δράστες ήταν αδύνατοι ενώ ο τρίτος περιγράφεται ως εύσωμος, εκ των οποίων οι δύο μιλούσαν ελληνικά ενώ ο τρίτος είχε προφορά που παραπέμπει σε αλλοδαπό.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Κηφισιάς ενώ έχει ενημερωθεί και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.