Κιάτο Κορινθίας: Προφυλακιστέοι οι Ρομά, για το θάνατου του δίχρονου αγοριού.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η 22άχρονη Ρομά και ο 40άχρονος σύντροφός της, μετά τις απολογίες τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ρομά κιατο προφυλακιση αγοριΌσοι βρέθηκαν για προσωπικές νομικές τους υποθέσεις το μεσημέρι (04/11) στο Δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου, γιουχαϊσαν και επιτέθηκαν φραστικά στο ζευγάρι των Ρομά, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Κορίνθου προκειμένου να απολογηθούν μετά την προθεσμία που είχαν ζητήσει και λάβει. Το μεσημέρι της Τρίτης (03/11-14.00) το δίχρονο αγοράκι, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το κατηγορητήριο για τον σύντροφο της 22άχρονης Ρομά, μετατράπηκε σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ η μητέρα του δίχρονου αγοριού, παραπέμφθηκε με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε θάνατο.

Μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με την 22άχρονη να μετάγεται στη Γυναικεία Πτέρυγα του Κορυδαλλού και τον σύντροφό της, να οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου.

Το νήπιο αγόρι, είχε μεταφερθεί από το Κιάτο με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγία, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό από το Ρομά σύντροφο της μητέρας του.