Κέρκυρα: Συνελήφθη Αλβανός καταδικασμένος για ανθρωποκτονία Αφγανού στην πλατεία Αττικής, το Δεκέμβριο του 2016

Καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης  για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην οποία συμμετείχε σε βάρος Αφγανού στην πλατεία Αττικής

Φυγόποινος για έξι χρόνια ο 29χρονος Αλβανός, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης (25/10) και συνελήφθη στην περιοχή της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών κάθειρξης τεσσάρων ετών και έξι μηνών για ανθρωποκτονία 30χρονου Αφγανού στην πλατεία Αττικής, στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Αφγανός διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής και μεθυσμένος διαπληκτίστηκε με τρεις Αλβανούς. Ενω επιβιβάζονταν μαζί με την παρέα του στο αυτοκίνητό τους, 29χρονος Αλβανός τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι και διέφυγε μαζί με τους δυο 27χρονους Αλβανούς φίλους του.

Ένα χρόνο μετά, η δολοφονία από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη (2017) στο Περιστέρι ο 27χρονος Αλβανός, ενώ ο συνομήλικος ομοεθνής του ήταν ήδη έγκλειστος για άλλα αδικήματα και ο 29χρονος Αλβανός είχε προλάβει να διαφύγει στο εξωτερικό. Οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και λαθρομετανάστες, και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ο 29χρονος Αλβανός δολοφόνος  κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα κι εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Κασσιόπης όπου, διαβιούσε τα τελευταία χρόνια και η μητέρα του. Με πληροφορίες, Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης προχώρησαν στην σύλληψη του 29χρονου φυγόποινου Αλβανού, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο οποίος διέταξε τον εγκλεισμό του σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης.