Κέρκυρα: Δηλώθηκε ως “αιφνιδίως παθών” με τον ιατροδικαστή να διαπιστώνει ασφυκτικό θάνατο.

Τη δολοφονια Βρετανού έρευνα η Ασφάλεια Κέρκυρας μετά τη ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, σύφωνα με τον ιατροδικαστής, από τα ευρήματα προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη σορό του ηλικιωμένου άνδρα.

Όπως καταγράφεται στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης, ο θάνατος του 66άχρονου Βρετανού “επήλθε συνεπέια απόφραξης της αναπνευστικής οδού, από έντονη συμπίεση στο λαιμό”. Η υπόθεση επέστρεψε προς διερεύνηση στην Ασφάλεια Κέρκυρας, με ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Ο 66άχρονος Βρετανός είχε ταξιδέψει στο νησί της Κέρκυρας στις (26/09) κατά δήλωσή φίλου του, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι τον αναζήτησε, την επόμενη (28/09) κι όταν εισήλθε στη μονοκατοικία του 66άχρονου, με κλειδί το οποίο του είχε πάραχωρησει, τον εντόπισε νεκρό. Η αιτία θανάτου του 66άχρονου Βρετανού δηλώνεται ως “αιφνιδίως παθών” και μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική Υπηρεσία για τη διενέργεια νερκοτομής.
Σύμφωνα με τα ευρήματα οπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατιδης, «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που εντάσσουν το γεγονός σε ανθρωποκτονία», ο οποίος ενημέρωσε για τα ευρήματα την Ασφάλειας Κέρκυρας.
Για την εξέλιξη, ενημερώθηκαν οι συγγενείς του 66άχρονου στην Αγγλία, ωστόσο η διαδικασία επαναπατρισμου της σορού, θα καθυστερήσει, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ η οικογένεια ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο την υπόθεση, ο οποίος έχει ζητήσει να παραλάβει την ιατροδικαστική έκθεση, ώστε να μελετήσει κι αυτός με τη σειρά του τα ευρήματα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport