«Κέρδισαν έδαφος» στο “Εξαρχειστάν” ..οι κουκουλοφόροι

Κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ, «μετακομίζει» ο ΟΑΣΑ.. σε “αυτοδιαχειριζόμενη” περιοχή ταραξιών και κουκουλοφόρων ..  τα Εξάρχεια.

image

Η Πολιτεία δειχνει να μη μπορεί ή ως να μη θέλει να περιορίσει τη δράση ταραξιών και βάνδαλων κουκουλοφόρων, να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο, στο αυτοδιαχειρίζόμενο κρατίδιο του.. “Εξαρχειστάν “
Με απόφαση της διοίκησης που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», κλείνει προσωρινά από την ερχόμενη Παρασκευή (08/07) το ταχυδρομικό υποκατάστημα των Εξαρχείων της Ζαΐμη.
Η απόφαση ελήφθη μετά τις «αλλεπάληλες κακόβουλες και βανδαλιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα το κατάστημα και ο κίνδυνος που διατρέχει το προσωπικό από τις ενέργειες αυτές» αναφέρεται στην απόφαση. και κίνδυνο ωής, για την ασφάλεια πολιτών και υπαλλήλων  που διατρέχει το προσωπικό από τις ενέργειες αυτές» αναφέρεται στην απόφαση.
Και ο ΟΑΣΑ, όμως, μετακινεί τη νέα στάση της τηλεματικής την οποία τοποθέτησαν- πολύ πρόσφατα – έξω από το Πολυτεχνείο, στο ύψος του Μουσείου (λίγα μέτρα πιο μακριά) ώστε αποτραπεί η πρόκληση φθορών από τους βάνδαλους κουκουλοφόρους, μέσα από το Πολυτεχνείο.
Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και οι εμπρησμοί από οργανωμένες ομάδες, στις αστικές συγκοινωνίες, -από την αρχή του 2016, πέντε τρόλεϊ και ένα λεωφορείο– είχαν ήδη προκαλέσει την απόφαση της διοίκησης της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους. Μόλις πριν λίγες μέρες κουκουλοφόροι αποβίβασαν με τη βία τους επιβάτες σε τρόλεϊ της γραμμής, στο οποίο στη συνέχεια προκάλεσαν εμπρησμό και εκτεταμένες ζημιές σε λεωφορείο που ακολουθούσε.