Κερατσίνι: Σε εξέλιξη υπο αυστηρή επιτήρηση της ΕΛΑΣ, οι συγκεντρώσεις για το Κέντρο Κράτησης στο Σχιστό

Με αφορμή την εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης στην περιοχή του Σχιστού, δύο παράλληλες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κερατσίνι.

image

Αυξημένη Αστυνομική παρουσία, στη λεωφόρο Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη, ενω από νωρίς μεταβαίνουν στην περιοχή συμμετέχοντες και για τις δύο προσυγκεντρωσεις ενόψει των κινητοποιήσεωνγια την εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης ανοιχτής δομής στην περιοχή του Σχιστού.

image

Τη συγκέντρωση κατά της δημιουργίας του hotSpot διοργάνωσε η “επιτροπή κατοίκων Πειραιά”με την στήριξη της Χρυσής Αυγής,  ενώ καλούν “τους κατοίκους των συνοικιών του Πειραιά, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων” να συμμετέχουν  στην κινητοποίηση.
image

Στην εκδήλωση από νωρίς το πρωί (08/02) παραβρίσκονται Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων οι Η.Κασσιδιάρης, Κ.Μπαρμπαρούσης, Ν.Μίχος, Γ.Λαγός κ.α

image

Στην άλλη πλευρά, τα μέλη της ΚΕΡΦΑ (08/02-11.00) πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση “για τη ματαίωση της φασιστοσύναξης της ΧΑ και για τη διεκδίκηση ανθρώπινων κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, νομική υποστήριξη, και υγειονομική περίθαλψη”
image

Εν τω μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα έχει συνάντηση (08/02) με τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα του Κέντρου Κράτησης, στο Σχιστό.
Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν δύο πλοία -«Νήσος Ρόδος» και “Blue Star 2”- μεταφέροντας 532 άτομα- 492από Μυτιλήνη και 40 από Κω-.
Λόγω των μπλόκων των αγροτών, οι μεταναστευτικές ροές, που εχουν καταγράφει στα νησιά καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς Ε7 και Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport