Κερατσίνι «Αττικόν» σε οκτώ λεπτά- Πληρώματα της Άμεσης Δράσης μετέφεραν στο Νοσοκομείο βρέφος σε πνιγμό και του έσωσαν τη ζωή

Η ΕΛ.ΑΣ μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα παραθέτει τη συνδρομή πληρώματος της Άμεσης Δράσης με καθοδήγηση του Κέντρου, σε μεταφορά βρέφους στο Νοσοκομείο

Το δύο μηνών βρέφος είχε υποστεί πνιγμό (16/03) στο σπίτι της οικογένειας στο Κερατσίνι με τη μητέρα να χρειάζεται μεταφορά του μωρού της στο παιδιατρικό Νοσοκομείου «Παίδων».

Το GPS αποτύπωνε τη διαδρομή σε 36 λεπτά χρόνο με τη μητέρα να καλεί σε συνδρομή στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Η κλήση της έλαβε καταχώρηση ως «απόλυτης προτεραιότητας» με το πλήρωμα περιπολικού να εντοπίζει το όχημα της μητέρας μέσα στην κίνηση. Το Νοσοκομείου «Αττικόν» βρίσκεται σε πιο σύντομη διαδρομή, έχει λάβει ενημέρωση και βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό ζητάει συνδρομή κι ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων, με μηχανές της ΔΙ.ΑΣ να ανοίγουν το δρομολόγιο, το περιπολικό και το όχημα της μητέρας περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα.

Σε μόλις οκτώ λεπτά το βρέφος με τη μητέρα του είχαν αφιχθεί στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου τους παρέλαβε ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό. Από τον ασύρματο των αστυνομικών ένα από τα μέλη του προσωπικού απευθύνεται στα πληρώματα «Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε».

Την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί της συνοδείας επικοινώνησαν με τη μητέρα από την οποία ενημερώθηκαν ότι το μωράκι ήταν καλά στην υγεία του.

Το περιστατικό δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18/03) στο λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.