Κερατέα: Φωτια στον οικισμό Δασκαλειό- Εκκένωση και διακοπή κυκλοφορίας

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην ανατολική Αττική επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές δασοπυροσβεστες

(23/06-01.00) Ο δήμαρχος καταγγείλει εμπρησμό και οργανωμένο σχέδιο,  ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχερένουν το έργο των πυροσβεστών.

(23/06-00.30) Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δασκαλειό της Κερατέας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα.

Η Τροχαία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.

(22/06-22:57) Με μήνυμα 112 ενημερώθηκαν όσους βρίσκονταν στην περιοχή ‘Ανω Δασκαλειό (Κουταλάδες) να απομακρυνθούν προς Κερατέα.

Λαμβανει διαστάσεις η φωτιά που ξέσπασε έξω από την Κερατέα, λόγω του δυνατού αέρα. Το μετωπο κινείται προς το Άνω Δασκαλειό. Με ανάπτυξη δυνάμεων και επιτήρηση στο δάσος του Κουβαρά, στο Διόνυσο και στον Εθνικό δρυμό στο Σούνιο, κάτοικοι και Πυροσβεστες καταβάλουν προσπάθεια μα αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασης του μετώπου.

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση (23/06-21.40) στην περιοχή της Κερατέας. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ενώ συνδράμουν εθελοντές δασοπυροσβεστες και κάτοικοι της περιοχής.