Κεφαλονιά: Νεκρός Ρουμανος μελος παρέας σε εξόρμηση με sup

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς ένας εκ των εννέα Ρουμάνων οι οποίοι έκαναν ομαδικα εξόρμηση με Sup

Σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από διάφορα σημεία του νοτίου τμήματος, σε παραλίες από την Πεσσάδα έως το Κορώνι στην Κεφαλονια, περισυνέλεξαν πλωτά τους εννέα Ρουμάνους.

Οι νεαροί Ρουμάνοι -άνδρες και γυναίκες- ξεκίνησαν με κωπηλατικές σανίδες (sup) από την Πεσάδα. Λόγω ισχυρών ανέμων- έντασης εως και ανέμους 5 Β R – και ρευμάτων, μελη της παρέας παρασύρθηκαν, έως και 7- 8μίλια από την Πεσάδα.

Οι υπόλοιποι οχτώ είναι καλά στην υγεία τους. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, συμμετείχαν εκτός από σκάφη και άνδρες του λιμενικού, ιδιώτες και παραπλέοντα

Οι εννέα  κωπηλάτες τηλεφώνησαν στις Αρχές και ζήτησαν βοήθεια, βρέθηκαν ζωντανοί σε παραλίες από την Πεσσάδα έως το Κορώνι στην Κεφαλονιά. Είχαν παρασυρθεί με τις σανίδες sup που είχαν νοικιάσει για να εξερευνήσουν την περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για Ρουμάνους τουρίστες, που αγνόησαν τον κυματισμό και μπήκαν στη θάλασσα με τις σανίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από εισρόφηση νερού, καθώς είχε φάει πολύ.