Κεφαλλονιά- Δύο 14άχρονοι μαθητές, περιέλουσαν με πετρέλαιο και πυρπόλησαν σκύλο.

Δύο 14άχρονοι -ένας μαθητής Δημοτικού- σύμφωνα με καταγγελία σε βάρος τους, φέρονται ότι περιέλουσαν με πετρέλαιο, και έκαψαν (21/09) αδέσποτο σκύλο, ο οποίος έιχε βει καταφύγιο στο σχολικό συγκρότημα του χωριού. Συνελήφθησαν οι ανήλικοι και οι γονείς τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, του Διονύση Καππάτου, γραμματέα του Συλλόγου Ζωοφίλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς», «Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες Β.Χ. και Σ.Ν. οι ανήλικοι δράστες καταρχήν προσπάθησαν να πλησιάσουν ένα άλλο σκυλί (..) Τότε αυτοί πλησίασαν το αδέσποτο που τους εμπιστεύτηκε και άρχισαν να το αλείφουν με κάποιο υγρό. Οι μάρτυρες νόμιζαν αρχικά ότι τα παιδιά του έβαζαν αντιπαρασιτικό υγρό..», και περιγράφει σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, στην επιστολή καταγγελια, το βασανισμό του σκύλου, ο οποίος φλεγόμενες απομακρύνθηκε από το σχολικό συγκρότημα. Το ζώο, εντοπίσθηκε από  εθελοντές, οι οποίοι το μετέφεραν σε κτηνίατρο, και όπως διαπιστώθηκε, φέρει βαρύτατο εκτεταμένο έγκαυμα στην αριστερή βουβωνική χώρα και του χορηγήθηκε κοκτειλ αντιβίωσης, και παραμένει σε νοσηλεία.

Συνελήφθησαν οι ανήλικοι και οι γονείς τους

Σύμφωνα με την καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου, οι αυτόπτες μάρτυρες του βασανισμού του αδέσποτου σκύλου, μετέβησαν στο Α.Τ. Αργοστολίου υπέβαλλαν μήνυση ενώ στο πλαίσιο αυτοφώρου (22/09) εντοπίθηκαν και προσήχθησαν οι ανήλικοι δράστες καθώς και οι γονείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

“Αναμένουμε η Εισαγγελία Κεφαλληνίας να πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα που περιγράφει με σαφήνεια τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στους ανήλικους και στους γονείς τους για την παραμέληση εποπτείας ανηλίκων” αναφέρει η καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Κεφαλλονιάς, και συνεχίζει “Θα παρακαλούσαμε την δημόσια τοποθέτηση για το παραπάνω βιαιότατο περιστατικό κακοποίησης του άτυχου σκύλου τόσο του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών, αναφορικά με τις δράσεις που σκέφτονται να αναπτύξουν στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας, για την ανάπτυξη της φιλοζωίας των μικρών μαθητών και αυριανών πολιτών της χώρας μας, αν σκέφτονται δραττόμενοι του ατυχέστατου αυτού περιστατικού, που ελπίζουμε να είναι και το μοναδικό, να ασκήσουν πιέσεις και αυτοί στο Υπουργείο Παιδείας για να βάλουν επιτέλους το μάθημα της φιλοζωίας στα σχολεία – πάγιο αίτημα της Π.Φ.Π.Ο. – και με ποιον τρόπο σκέπτονται να αντιμετωπίσουν το εν λόγω περιστατικό βίας”.

“Όπως είχε δηλώσει η πολιτισμική ανθρωπολόγος Μάργκαρετ Μιντ και που όλοι μας οφείλουμε να το σκεφθούμε “ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα παιδί είναι να βασανίσει, να σκοτώσει ένα ζώο και να μείνει ατιμώρητο…”» καταλήγει η καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου.

Πηγή