Καβάλα: Στον Ανακριτή ο καθ’ ομογίαν δράστης της δολοφονίας έξω από επιχείρηση μαρμάρων

Στον Ανακριτή πρόκειται να απολογηθεί ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 52χρονου έξω από το εργοστάσιο μαρμάρων, στη Χρυσούπολη Καβάλας

Με νέο αίτημα για προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται ο 25χρονος καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 52χρονου εργαζόμενου σε εργοστάσια επεξεργασίας μαρμάρων, στη Χρυσούπολη Καβάλας, αναμένεται να οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με το νομικό του συμπαραστάτη, ο 25χρονος φέρεται να έχει αποφύγει στη μεταξύ τους συνάντηση για τα κίνητρα του εγκλήματος, ωστόσο έκανε αναφορά σε προστριβές που είχε ο 52χρονος με τον αδελφό του (σσ δράστη) με τον οποίο είχαν γνωριμία από το κυνήγι.

«Αυτός (σ.σ. ο αδελφός του δράστη) ήταν που είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα αλλά και προστριβές» είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο η αφορμή για την δολοφονία ήταν ένας «έντονος λεκτικός διαπληκτισμός» που είχε ο αδερφός του 25χρονου δράστη με το 52χρονο θύμα το βράδυ πριν την δολοφονία τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/09). Αυτό μεταφέρθηκε στον δράστη και αυτό τον οδήγησε να πυροβολήσει» υποστήριξε ο νομικός συμπαραστάτης του κατηγορούμενου.

«Δεν σημάδεψε αλλά ήταν ένας πυροβολισμός από απόσταση που έγινε για εκφοβισμό του θύματος» περιέγραψε ο συνήγορος του 25χρονου στις δηλώσεις του, ενώ σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, ο δράστης «δεν γνώριζε όχι από κυνήγι, δεν γνώριζε να κρατάει όπλο» και επιμένει στον ισχυρισμό για λεκτικό εκφοβισμό όπω φέρεται να ισχυρίζεται ο δράστης από το θύμα.

«Μετάνιωσε, είναι συντετριμμένος», ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει βρασμός ψυχής, δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο (..) δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές και οι αστυνομικοί έχουν πέσει από τα σύννεφα για τον πελάτη μου», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ο δράστης τα ξημερώματα της Παρασκευής (16/09-05.20) περίμενε τον 52χρονο έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου, στο οποίοι εργαζόταν στην περιοχή Χρυσούπολη Καβάλας. Όταν είδε το θύμα να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο, από απόσταση περίπου 10 μέτρων. Το «εννιάβολο» φυσίγγι για αγριογούρουνα που χρησιμοποίησε προκάλεσε επτά θανατηφόρα τραύματα στον 52χρονο.

Ο 25χρονος ώστε να μη γίνει αντιληπτός από τα άτομα που δούλευαν στο εργοστάσιο, ήταν κρυμμένος σε παρακείμενο χωράφι και αποχώρησε μέσα από τις καλλιέργειες ώστε να μην εντοπισθεί η παρουσία του στο χώρο.

Ο 52χρονος θύμα της φονικής ενέρδας, εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση ως επιστάτης τα τελευταία 32 χρόνια. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, με τη σύζυγό του να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Στην ίδια επιχείρηση απασχολείται και ο αδελφός του δράστη, στον οποίο ανήκε το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο πυροβόλησε και δολοφόνησετον 52χρονο, το οποίο στη συνέχεια και ενώ οι Αρχές αναζητούσαν το δράστη, το επέστρεψε στη θέση του.