ΚΑΒΑΛΑ: Σε τρεις ωρες, Συνοριοφύλακες εντόπισαν 36λαθρομετανάστες.

Λαθρομεταναστευτικές ροές συνεχίζουν να διακινούνται προς την Ελλάδα, με τους διακινητές να διαφεύγουν και τους Συνοριοφύλακες να συνεχίζουν τους ελέγχους. Σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις τα ξημερώματα (26/08) κλιμάκιο του ΤΔΛ Καβάλας σε συνεργασία με την Τροχαία, εντόπισαν παράνομες μεταφορές, και προχώρησε στη σύλληψη 36λαθρομεταναστών.
Στη 01.30 (26/08) ένα τροχαίο ατύχημα, κινητοποίησε την τροχαία Καβάλας. Στο ύψος της Χρυσούπολης στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού, βανάκι προερχόμενο από Βουλγαρία, το οποίο είναι καταχωρημένο σε Έλληνα ιδιοκτήτη, παρεξέκλινε της πορείας του, και προσέκρουσε αρχικά σε αντιθέτως κινούμενο φορτηγό, και κατέληξε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα του δρόμου.
Όχημα της τροχαίας Καβάλας, το οποίο μετέβη στο σημείο, εντόπισε στο εσωτερικό του στοιβαγμένους 17λαθρομετανάστες προερχόμενους από Συρία. Ο οδηγός μετά το τροχαίο που προκάλεσε, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, καθώς και ο ιδιοκτήτης στον οποίο ανήκει το όχημα, για το οποίο δεν είχε δηλωθεί κλοπή.
Στο σημείο κλήθηκε και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης (ΤΔΛ) Καβάλας, για να παραλάβει τους λαθρομετανάστες. Από καταθέσεις τους στις Αρχές, προέκυψε ότι ο καθένας τους κατέβαλλε στους λαθροδιακινητές το ποσό των 5000 ευρώ για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα, με τη διαδρομή να προσδιορίζεται ως χώρα εισόδου η Βουλγαρία.
Συνοριοφύλακες οι οποίοι είχαν κληθεί να συνδράμουν στη μεταφορά των λαθρομεταναστών, σε μικρή απόσταση από το σημείο του τροχαίου, στο Οδικό Δίκτυο, σχεδόν μία ώρα αργότερα (02.30), εντόπισαν εγκαταλελειμμένο όχημα κλειστού τύπου, το οποίο είχε προσαρμοσμένες πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή. Σε έρευνα στο εσωτερικό του, οι Συνοριοφύλακες εντόπισαν ακόμα 8λαθρομετανάστες προερχόμενοι και αυτοί, από Συρία. Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι λαθρομετανάστες, είχαν καταβάλλει στους λαθροδιακινητές το ποσό των 5000ευρώ για να τους περάσουν στην Ελλάδα. Ο οδηγός του οχήματος, στη θέα των περιπολικών, που είχαν μεταβεί στο αρχικό τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τους λαθρομετανάστες και διέφυγε.
Ενώ λίγο πριν τις 04.00 τα ξημερώματα (26/08) εντοπίσθηκαν ακόμα 10λαθρομετνάστες και αυτοί προερχόμενοι από Συρία. Όπως ανέφεραν, ο οδηγός στη θέα των Αστυνομικών στο σημείο, ακινητοποίησε το σκουρόχρωμο κλειστού τύπου βακάνι με το οποίο τους μετέφερε, τους υποχρέωσε να αποβιβαστούν από το όχημα και εγκατέλειψε το σημείο.
Το σημείο στο οποίο εντοπίσθηκαν οι 36λαθρομετανάστες, αποτελεί κόμβο της Εγνατίας Οδού, και -το τελευταίο διάστημα- παρατηρείται έντονη «κινητικότητα» διαδρομή που ακολουθούν οι λαθροδιακινητές, για τις παράνομες δραστηριότητές τους.