Καβάλα: Προφυλακίστηκε ο Υπαστυνόμος ως μέλος κυκλώματος Σωματεμπόρων

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο Υπαστυνόμος, κατηγορούμενος ως μἐλος κυκλώματος σωματεμπόρων το οποίο εξαρθρώθηκε στην Καβάλα, σε επιχείρηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Βορείου Ελλάδος

Μετά την απολογία του στον Ανακριτή Καβάλας, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με τον ίδιο, να αρνείται τις κατηγορίες.
Ο 46άχρονος Υπαστυνόμος Α’ κατηγορείται ως μέλος κυκλώματος σωματεμπόρων στην Καβάλα, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έρευνα της ΕΛΑΣ το κύκλωμα, λειτουργούσε σε δύο μπαρ στη Χρυσούπολη και την Καβάλα στα οποία εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες εξωθούσε στην πορνεία.
Ο Αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης- τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα-, παρείχε πληροφορίες για αποτροπή ελέγχων ενω γνώριζε ότι τα δύο μπαρ λειτουργούσαν χωρίς άδεια.

Όπως καταγράφεται στη δικογραφία, ο Υπαστυνόμος, κατηγορείται ότι συμμετείχε και σε συνεννόηση με τα άλλα μέλη του κυκλώματος, συμμετείχε στο σχεδιασμό “εισαγωγής” και αλλοδαπών γυναικών και παρείχε “διευκολύνσεις” για τη νομιμοποίησή τους με “λευκούς” γάμους.
Οι Αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν εκτείνει την έρευνά τους για τη δράση του κυκλώματος και σε άλλες υποθέσεις.

Με Όρους
Οι δύο γυναίκες οι οποίες επίσης συνελήφθησαν στην αστυνομική επιχείρηση της Καβάλας- 41 και 43ετών-, είχαν τοποθετηθεί υπεύθυνες στα δύο μπαρ-βιτρίνες και απολογήθηκαν (06/08) στον Ανακριτή Καβάλας. Από κοινού αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι εργαζόντουσαν στα μαγαζιά, χωρίς να γνωρίζουν για την εκμετάλλευση γυναικών.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Επιπλέον στη 41άχρονη, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς ενώπιον του Ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν (08/08) για να απολογηθούν τα άλλα δύο φερόμενα μέλη του κυκλώματος, δύο άνδρες ηλικίας 52 και 55 χρόνων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport