Κάτω Αχαΐα: Κατέληξε ο 17άχρονος-Συνελήφθη ο 15άχρονος, που πυροβόλησε με καραμπίνα. Ήταν θύμα bullying.

Συνελήφθη από Αστυνομικούς ο 15άχρονος, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα 17άχρονο ο οποιος κατέληξε στο Νοσοκομείο.

Υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του, στη θωρακική και κοιλιακή χώρα, ο 17άχρονος, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, οποίος είχε βληθεί από κυνηγετική καραμπίνα με δράστη  15άχρονο, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαΐας (13/09-19.40)
Ο 15άχρονος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, συνελήφθη. Όπως φέρετα να ισχυρίζεται, ο 17άχρονος ως υποκινητής, μαζι με αλλα παιδια τον “πειραζαν” με σχόλια, με τα δυο παιδιά να “έρχοται στα χέρια”. Ύστερα από ένα έντονο επεισόδιο (13/09) με ξυλοδαρμό, ο 15άχρονος πήγε στο σπίτι 39άχρονου θείου του, πήρε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει, και με το αυτοκίνητο του θείου του, όπως υποστήριξε στους Αστυνομικούς, μετέβη στο σχολικό συγκρότημα και πυροβόλησε, χωρίς -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- να εχει πρόθεση να τραυματίσει θανάσιμα τον 17άχρονο, αλλά να τον εκφοβίσει.
Ο 17άχρονος, μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ, ωστόσο λογω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εγίνε διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, διασωλημένος και υποβλήθηκε σε μετάγγιση. Λίγο αργότερα (13/09-22.00) κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά του.
Αστυνομικοί προχωρησαν στη σύλληψη και της 42άχρονης μητέρας του 15άχρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ο 42άχρονος πατέρας του και ο 39άχρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.
Οι οικογένειες των δύο ανήλικων δεν εχουν απασχολήσει τις Αρχές, ωστόσο ισχυριστές Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχη, υπό το φόβο αντιποίνων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport