Κατηγορούμενος για συμμέτοχη στον ΕΑ.. συνελήφθη για κλοπή σε πολυκατάστημα και οι “σύντροφοι” κατηγορούν τις Αρχές

Κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος για κλοπή εμπορευμάτων από πολυκατάστημα.

Η Ασφάλεια αντιλήφθηκε την κλοπη από το  πολυκατάστημα της Πειραιώς (12/07-19.30) απ δύο άτομα και προχώρησε στην ακινητοποίηση των δραστών ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Αστυνομία. Ωστόσο υστερα από τηλεφωνική παρέμβασή τους, άτομα του «χώρου» μετέβησαν στην επιχείρηση κι επιχείρησαν να τους απελευθερώσουν, κίνηση η οποία προκάλεσε την παρατήρηση των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Συνήφθη με κατηγορία για συμμετοχή του στον «ΕΑ», και κατοχή εκρηκτικών

Εκείνο που δε γνώριζαν στην επιχείρηση ήταν τα στοιχεία ενός εκ των  δραστών της κλοπής. Όπως ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια, προέκυψε η σύλληψη του Χριστόφορου Κορτέση. Πρόκειται για μέλος του “χωρου” ο οποίος συνελήφθη (10/04 2010), κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση («Επαναστατικός Αγώνας»), κατοχή εκρηκτικών, απόπειρα δολοφονίας και υλικές ζημιές.

Παρέμενε έγκλειστος και απελευθερώθηκε με καταδίκη της Ελλάδας για παράνομη κράτησή του με προσφυγή του στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του και του επιδίκασε €2.200 για ηθική βλάβη, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να πληρώσει και €525 για τις δικαστικές δαπάνες.

“Σύντροφοι και αλληλέγγυοι” με κείμενο που έχει αναρτηθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν, “Ο αγωνιστής Χριστόφορος Κορτέσης βρίσκεται στη φυλακή με την κακουργηματική κατηγορία της “ληστρικής κλοπής” επειδή επιχείρησε να αφαιρέσει πράγματα (σσ πρίζες και ασφάλειες) αξίας 180€ από το Leroy Merlin!”

Σε άλλο σημείο του κειμένου, παραθέτουν ως “..Μία διαδεδομένη, καθημερινή και άνευ σημαντικότητας πταισματική ή πλημμεληματική υπόθεση μικροκλοπής από πολυκατάστημα εξελίχθηκε σε ένα καφκικό σκηνικό ..”

Ενω επικρίνουν την απόφαση προσωρινής κράτησης που του επιβλήθηκε, ..”προφυλακίστηκε, ενώ άλλοι έξι αγωνιστές διώκονται για συναυτουργία, ο ένας εκ των οποίων με μακρά διαδρομή στους κοινωνικούς συνδικαλιστικούς αγώνες στον κλάδο του εμπορίου και την ίδια την επιχείρηση”…
Στη συνέχεια κάνουν αναφορά ..”(σ)Το σύμπλεγμα ιδιωτικής- κρατικής ασφάλειας και δικαστικής εξουσίας δουλεύοντας για λογαριασμό των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να τρομοκρατήσει, να σπιλώσει, να εκδικηθεί και να καθηλώσει όσους αγωνίζονται, να τρομοκρατήσει ευρύτερα τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους”…