“Κατέβασαν διακόπτες” για τη συμμορία “τεχνικών της ΔΕΗ”

Εξαρθρώθηκε η συμμορία των «τεχνικών της ΔΕΗ», μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους και τους ληστευαν. Συνελήφθησαν 23 ΑλβανοίΡομά.
Τουλάχιστον 75 περιπτώσεις κλοπών και 6 ληστείες, με συνολική λεία να υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, ειχσ διαπράξει η συμμορία των «τεχνικών της ΔΕΗ», σε βάρος ηλικιωμένων ζευγαριών σε περιοχές της Αττικής.
Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά της πρωτεύουσας, συνέλαβαν συνολικά 23 ΑλβανοίΡομά, για τους οποίους προέκυψε η συμμετοχή τους, βάσει εργαστηριακής ταυτοποίησης στα σπίτια των θυμάτων τους.
Τα μέλη της συμμορίας, ανά ζεύγη, ως τεχνικοί της ΔΕΗ, εντόπιζαν μοναχικούς ηλικιωμένους τους “ενημέρωναν” για υποτιθέμενες μεγάλες διαρροές ρεύματος και αφού παραπλανούσαν τους ηλικιωμένους έβρισκαν πρόσβαση στις κατοικίες τους, για «τεχνικό έλεγχο». Ο ένας προσποιούμενος ότι διενεργεί ελέγχους των ρολογιών και των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, ώστε να εντοπίσει την αιτία της διαρροής που .. «φούσκωνε» τους λογαριασμούς τους απασχολούσε τους ενοικους, ενώ ο δεύτερος εντόπιζε μετρητά και κοσμήματα, τα οποία αποσπούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τα θύματα.
Σε μια από τις τελευταίας περιπτώσεις που εξακριβώθηκε η απάτη τους, χτύπησαν το κουδούνι διαμερίσματος 3ου ορόφου, σε πολυκατοικία της οδού Οικονόμου στο Ν. Ψυχικό (06/10).
Η 72άχρονη πείστηκε και επέτρεψε στους δύο άνδρες τον «τεχνικό έλεγχο» και στις καλές τους προθέσεις να επισκευάσουν την διαρροή. Ο ένας μαζί με την ηλικιωμένη στην κουζίνα έκανε… «τεχνικό έλεγχο» στις ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ο συνεργός του κινήθηκε στα υπνοδωμάτια, απ’ όπου απέσπασε 1.500 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά μανικετόκουμπα και ένα δακτυλίδι.
Σε κάποιες περιπτώσεις ζήτουσαν και αμοιβή για την «επισκευή», στη… βλάβη που είχαν εντοπίσει και αποχωρούσαν από το διαμέρισμα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε τουλάχιστον εξι περιπτώσεις οι δράστες χτύπησαν τα θύματά τους, όταν κατάλαβαν την απάτη και επιχείρησαν να αντισταθούν. 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport