Κατέρρευσε το ψηφιακό Κέντρο Διαβιβάσεων της ΑΔ ενώ αναζητούσαν τους ένοπλους Ρομά

Αναζητούσαν τους ενόπλους Ρομά της Αγίου Μελετίου χωρίς επικοινωνία ασύρματου τα πληρώματα της ΕΛΑΣ

Η ένοπλη αιματηρή συμπλοκή (19/10) στην Αγίου Μελετίου, με τους Κορωπιώτες και Μαρκοπουλιώτες Ρομά εμπόρους ναρκωτικών, κινητοποίησε στο σύνολό τους τα πληρώματα βάρδιας τομέα κέντρου Αθήνας και Δυτικής Αττική σε αναζητήσεις και καταδίωξη των δραστών.

Συνελήφθησαν οι πέντε Ρομά στα δύο από τα τρία εμπλεκόμενα αυτοκίνητα – ενώ αναζητούνται οι επιβαίνοντες στο τρίτο όχημα- ωστόσο όπως αναφέρουν Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στο NantiaReport.gr, ” τα πληρώματα ενήργησαν από εμπειρία και ένστικτο” καθώς ο χρυσοπληρωμένος ψηφιακός ασύρματος… κατάρρευσε στον όγκο δεδομένων από τις επικοινωνίες των πληρωμάτων που συμμετείχαν στην Αστυνομική κινητοποίηση.

Πληρώματα διαβίβαζαν για περισσότερο από 20λεπτα χωρίς δυνατότητα ανταπόκρισης από τους εκφωνητές στο Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ οι διαβιβάσεις δεν περνούσαν ούτε με ενδιάμεσο. Τα πληρώματα αναζητούσαν ενημέρωση για την κίνηση των ενόπλων Ρομά, ενεργούσε αναζητήσεις χωρίς καθοδήγηση και χωρίς δυνατότητα αναγγελίας στο ενδεχόμενο κινδύνου για συνδρομή . Οι σταθμοί και οι εκφωνητές του Κέντρου επανάφεραν τις επικοινωνίες στο απαρχαιωμένο αλλά λειτουργικό παρά τα “νεκρά σημεία” σε περιοχές της Αττικής αναλογικό σύστημα και με τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα απέκτησαν επικοινωνία σε συνδρομή των Αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Όπως σημειώνουν οι παλαιοί της Άμεσης Δράσης “..είναι η επικίνδυνη παραδοχή ότι ο ψηφιακός πράα την τεχνική υποστήριξη και την εξελιγμένη τεχνολογία.. δε λειτουργεί. Καταρρέει το Κέντρο και βρίσκονται τα πληρώματα στο δρόμο χωρίς υποστήριξη. Ήταν ο Άγιος Αρτέμιος .. και την επόμενη φορά θα παρακαλούμε να υπάρχει Θεία παρέμβαση για να είναι ασφάλειες αυτοί που προστατεύουν τον πολίτη; ” ..