Κατερίνη, Πιερία: Τρεις νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Νεκρός άνδρας, ένοικος σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά, και δύο ένοικοι ανασύρθηκαν από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου χωρίς τις αισθήσεις τους, και κατέληξαν στο Νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον πρώτο όροφο 5αόροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική, με τα πληρώματα να επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς.

Από τη φωτιά ο 77άχρονος ένοικος του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου στο οποίο ξέσπασε η φωτιά ανασύρθηκε νεκρός, ενώ πατέρας και κόρη ένοικοι διαμερίσματος στο δεύτερο όροφο του κτηρίου ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

image (10)

Σύμφωνα με το lefteria.blogspot.gr, η φωτιά ξέσπασε στην πίσω πλευράς του διαμερισματος στο οποίο διέμενε ο 77άχρονος. Οι Πυροσβέστες τον εντόπισαν απανθρακωμένο στο υπνοδωμάτιό του με αποκαΐδια της ξύλινης ντουλάπας που υπήρχε στο χώρο.

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντόπισαν οι Πυροσβέστες στο 2ο όροφο τον 82άχρονος αδερφό του 77άχρονου και την 44άχρονη κόρη του, οι οποίοι προσπάθησαν να ανοίξουν τη μπαλκονόπορτα, ωστόσο λόγω της εισπνοής αναθυμιάσεων έχασαν τις αισθήσεις τους, ελαχιστα μακριά από τη γυάλινη τζαμαρία.

Στο σημείο έσπευσαν 12 Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και απομάκρυναν με ασφάλεια οχτώ ενοίκους από την ταράτσα του  πενταώροφου κτιρίου με κλιμακοφόρα – ανάμεσα τους και βρέφος ενός έτους.

Κατά την κατάσβεση της φωτιάς, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού της Κατερίνης με αναπνευστική δυσφορία από τις αναθυμιάσεις και τραυματισμό στα πλευρά.

Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.