“Κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού” προαναγγελία του Υπουργού ΠροΠο για σύλληψη στην πλατεία Βικτωρίας

Δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση τα πληρώματα της ΔΙΑΣ και οι ταραξίες καταγγέλλουν τη σύλληψη αντιεξουσιαστή με συμμετοχή στα επεισόδια ενώ ο Υπουργός ΠροΠο παραπέμπει τους ενστόλους σε κατεπείγουσα Διοικητική Έρευνα

Τα δίκυκλα της ΔΙΑΣ που δέχθηκαν την επίθεση των αντιεξουσιαστών

Σε ένα εξ’ αποστάσεως καταγεγραμμένο βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνονται Αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε σύλληψη ταραξία. Στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται για τους ένστολους, ότι «χτυπούν συλληφθέντα ενώ βρίσκεται με χειροπέδες στο έδαφος, στην πλατεία Βικτωρίας» μετά την επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει σε ΔΙΑΣ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και με παρέμβαση της ΔΡΑΣΗ συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών της καταδρομικής .

Αυτό το απόσπασμα στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ διακινείται μεγάλος όγκος υλικού βίντεο με επεισόδια και επιθέσεις από αντιεξουσιαστες κατά αστυνομικών και βίαιες συμπλοκές, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου.

Σε δήλωση του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει, «Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση»