Κατέληξε δεύτερος πολυεγκαυματίας, από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ

Στους δυο νεκρούς ο απολογισμός από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων (08/05).

Πρόκειται για τον Ramandan Delilai, Αλβανός εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία, πατέρας ενός παιδιού, ένας εκ των τριών ασθενών που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Χθες, (19/05) ειχε καταλήξει ο υπάλληλος των ΕΛΠΕ Χαράλαμπος Δευτεραίος, 41 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Ενώ τέσσερις- οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- παραμένουν σε νοσηλεία, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοι τους νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι.
Στην ανακοίνωση του ομίλου των ΕΛΠΕ, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκφράζει βαθιά οδύνη για την απώλεια της ζωής του εργαζόμενου του, Χαράλαμπου Δευτεραίου καθώς και του εργαζομένου σε εργολαβική εταιρεία, Ramadan Delilaj, μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα της 08.05.2015 στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και δηλώνει ότι θα στηρίξει, με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει, τις οικογένειές τους και, κυρίως, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Παράλληλα, προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν».
Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων εξέφρασαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, δηλώνοντας ότι βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να στηρίξουν τις οικογένειες των θυμάτων με τα μέσα που διαθέτουν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport