Καταθέσεις και απολογίες, με ψέμματα και αντιφάσεις- Τι καταθέτουν οι βιολογικοί γονείες και άμεσα εμπλεκόμενοι.

Ψέμματα, αντιφάσεις, καταθέσει που αναιρούν η επόμενη την προηγούμενη, είναι το σκηνικό που καλούνται προανακριτικές και ανακριτικές Αρχές να διελευκάνουν, για το τι συνέβη στην 4άχρονη Άννυ, από τη Βουλγαρία. Για μια ακόμα φορά, η μητέρα της ανήλικης, -σύμφωνα με την τελευταία κατάθεσή της- υποστήριξε ότι είπε ψέματα για να μην μπλέξει ο σύντροφος και βιολογικός πατέρας της κόρης της, με την Αστυνομία.


Σύμφωνα με την -νέα- κατάθεση την Hdimitrina Borisova, φέρεται να έχει υποστηρίξει, «Ό,τι σας είπα στις προηγούμενες καταθέσεις μου δεν είναι αλήθεια. Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο πατέρας της θα έμπλεκε. Στις 20 Μαρτίου πήγα στη Γερμανία για να βρω το φίλο μου να μου δώσει κάποια λεφτά. Όσο ήμουν εκεί μιλούσαμε στο τηλέφωνο με την Άννυ κι όταν ο πατέρας της την έδινε στη μητέρα του για να την προσέχει, μιλούσα μαζί του και τον ρωτούσα αν είναι καλά το παιδί.
»Όλες τις φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο η Άννυ μου έλεγε ότι περνούσε πολύ καλά με τον πατέρα της. Τελευταία φορά μίλησα με την Άννυ τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4. Μου είπε ότι περνάει πολύ καλά με τον πατέρα της κι ότι αυτός της αγοράζει σοκολατένια αυγουλάκια. Από τότε μέχρι και τις 22/4 που γύρισα από τη Γερμανία όσες φορές μίλησα με τον πατέρα της μου είπε ότι το παιδί είναι στη μητέρα του και είναι καλά.
»Μόνο στις 14/4 που τον πήρα τηλέφωνο μου έλεγε ότι δεν είναι καλά κλαίγοντας, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά και ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσω πίσω γιατί κάτι κακό έχει συμβεί με αυτόν. Το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα που τον πήρα τηλέφωνο και μου έλεγε θέλω να γυρίσεις. Πίστεψα ότι έχει πάρει ναρκωτικά και δεν ήξερε τι έλεγε.
»Γύρισα από τη Γερμανία 22/4 και τότε ο πατέρας της μου είπε ότι έχασε το παιδί. Μόλις το έμαθα έψαξα στη γειτονιά και το απόγευμα φύγαμε για τη Βουλγαρία. Δεν πήγαμε στην αστυνομία επειδή ο πατέρας της μου είπε ότι το παιδί θα το βρει το Χαμόγελο του Παιδιού και ότι αν πάω στη αστυνομία θα μου το πάρουν επειδή το άφησα μαζί του που είναι ναρκομανής.
»Την ιστορία με τη «Σύλβια» σας την είπα για να μην μπλέξει ο πατέρας της και μου πάρουν το παιδί μου. Ρωτούσα συνεχώς τον πατέρα της έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως το χτύπησε το παιδί κι αυτό έχει φύγει επειδή φοβήθηκε.
»Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο πατέρας της επειδή φοβάται να έχει κρύψει την Άννυ. Όταν γύρισα από τη Γερμανία ο πατέρας της μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Αννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε “για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ”».
Σε προηγούμενη κατάθεσή της η Hdimitrina Borisova, είχε καταθέσει για τη «Σύλβια» στην οποία είχε ισχυριστεί -ψευδώς- ότι είχε αφήσει το παιδί της, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία για τον εντοπισμό της στους Αστυνομικούς, ωστόσο αν και όπως αποδείχθηκε δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, την είχε περιγράψει με βιομετρικά χαρακτηριστικά στους Αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης εξαφάνισής της.
Φερέται να έχει υποστηρίχει ότι είχε δεχθεί πιέσεις από τον 27άχρονο Βούλγαρο,  βιλογικό πατέρα της ανήλικης, να φύγουν για τη Βουλγαρία αφού -οπως καταθέτει- την είχε πείσει, ότι θα την θεωρούσε η αστυνομία υπεύθυνη για το χαμό του παιδιού.
Σε μια από τις προηγούμενες καταθέσεις της, φέρεται να είχε υποστηρίξει, ότι ο 27άχρονος -κατ ομολογίαν δράστης- κλαίγοντας της ανακοίνωσε ότι είχε χαθεί το παιδί, ενώ φέρεται να υποστήριζε -όπως αναφέρει η ίδια- το προηγούμενο βράδυ είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το κοριτσάκι αφήνοντας τα κλειδιά του διαμερίσματος πάνω στην πόρτα. Το επόμενο πρωί το κοριτσάκι, -της είπε-, είχε χαθεί.
Από την πλευρά του, κατά την προανάκριση ο 27χρονος βιολογικός πατέρας της Άννυ, και κατ ομολογίαν δράστης της απόκρυψης της σορού της 4άχρονης, φέρεται να έχει υποστηρίξει, «Δυο τρεις μέρες πριν τη Μεγάλη Παρασκευή το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω».
Στη συνέχεια της προανακριτικής απολογίας -στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας- ο 27άχρονος Βούλγαρος, φέρεται να περιγράφει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, «Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χάλια και ό,τι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα.
«Επειδή εγώ ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον αποφάσισα να του πω τι έγινε. Επειδή με έβλεπε διστακτικό μου είπε “πάμε να “γίνουμε” και μετά να μιλήσουμε”. Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα. Θέλω να σας πω ότι το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη μητέρα της. Ποτέ δεν χτύπησα ούτε της φώναξα…. Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ό,τι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου.»
Στις 29 Απριλίου, ο 27άχρονος Stanislav Bakardzhiev, ωστόσο, στην κατάθεσή του, υποστηρίζει μια διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία, «Το παιδί έφυγε γύρω στις πέντε τα ξημερώματα. Στο παρελθόν είχε φύγει ξανά γιατί άφηνα τα κλειδιά πάνω στην πόρτα.
Ερώτηση: Πως ήταν η σχέση σου με τη μητέρα του παιδιού;
Απάντηση: Ζηλεύαμε ο ένας τον άλλο. Που και που έπεφτε και καμιά σφαλιάρα.
Ερώτηση: Πως εξηγείς το γεγονός ότι εντός του υπογείου διαμερίσματος που διαμένεις με την κόρη σου βρέθηκε αίμα της μικρής σε χώρους του σπιτιού αλλά και σε διαφορά αντικείμενα;
Απάντηση: Η μικρή στο σπίτι έχει πέσει πολλές φορές, έχει χτυπήσει τη μύτη της κι έχει ματώσει.
Στην ογκώδη δικογραφία, περιλλαμβάνεται και η κατάθεση φίλου ομοεθνή, του 27άχρονου Βούγαρου, “Νικι” όπως αναφέρεται, ο οποίος ήταν και αυτός που αποκάλυψε στις Αρχές τα όσα του “ομολόγησε” ο Stanislv Bakardzhiev.
«Ο πατέρας της Άννυ δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Όλα αυτά τα έκανε επειδή έπαιρνε ναρκωτικά. Τελευταία φορά είδα την Άννυ στις 8 Απριλίου. Μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα 13 ή 14 Απριλίου. Τότε είδα ότι είχε βάλει μια κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο. Είχε αγοράσει καινούριο χαλί και δυο λεκάνες. Στις 17 η 18 Απριλίου μου είπε: “Αν ήσουν εσύ εδώ δεν θα είχε πάρει ο Θεός το παιδί. Το παιδί χάθηκε” μου είπε. Μετά μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το πρωί είδε ότι το παιδί δεν ανέπνεε… Μετά μου άλλαξε την ιστορία και μου είπε ότι έκρυψε το παιδί. Και μετά ότι το έκανε κομμάτια».
Στις 28 Απριλίου, η μητέρα του 27άχρονου Βούλγαρου, Stanislav Bakardzjiev φέρεται να καταθέτει ως μάρτυρας για όσα γνωρίζει για την υπόθεση, «Πριν 3-4 μέρες πήρα τον πατέρα της Άννυ τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί το παιδί κοιμάται. Τις επόμενες δυο μέρες του τηλεφωνούσαν και δεν το σήκωνε. Προχτές με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι αν δω κάτι στη τηλεόραση να μη στεναχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμενος και δεν του έδωσα σημασία. Χτες με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου είπε ότι η Άννυ χάθηκε».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport