«Κατάργηση των δύο κατηγοριών- Εξομοίωση του Αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής με τον ανακριτικό υπάλληλο»

«..καλούμε με αποφασιστικότητα και πίστη για την υπεράσπιση των δικαίων των συναδέλφων ανακριτικών υπαλλήλων, ..στην κατάθεση άμεσα ολοκληρωμένης πρότασης νέου βαθμολογίου, με κατάργηση των δύο κατηγοριών-αρχιφυλάκων και εξομοίωση του αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής με τον αρχιφύλακα ανακριτικό υπάλληλο.. ανάλογα με ότι ισχύει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας»..

Μία συγγνώμη που οφείλει το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αυτή προς τους αστυφύλακες των πανελληνίων εξετάσεων.

Με το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996 εισήχθησαν στο αστυνομικό σώμα οι πρώτοι αστυφύλακες και η πολιτεία τους ονόμασε και ανακριτικούς υπαλλήλους!

Με ένα κατά κοινή ομολογία πρόχειρο βαθμολόγιο της στιγμής (δεν εξέπληξε κανέναν η πολιτεία και η τότε φυσική ηγεσία για τις προθέσεις τους και την μετέπειτα  «εκμετάλλευση» των νέων αστυνομικών υπαλλήλων ) προάγει σε αρχιφύλακα (Π.Σ.(!) και σε ανθυπαστυνόμο, τον αστυφύλακα των πανελληνίων, μετά από 15 και 25 χρόνια υπηρεσίας αντίστοιχα!

Η θέση του συνδικάτου και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όλα αυτά τα χρόνια προς αυτό το αναχρονιστικό, γραφειοκρατικό,άδικο βαθμολόγιο για την συγκεκριμένη κατηγορία αστυνομικών, ποια ήταν;

Προκλητικά αδιάφορη θα λέγαμε και πολλοί συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι βόλευε και μία ορισμένη κατηγορία συνδικαλιστών που ήθελαν να κρατήσουν κεκτημένα χρόνων ,ώστε αυτή η πλέον πολυάριθμη κατηγορία αστυνομικών να μένει ανενεργή συνδικαλιστικά, απογοητευμένη.

Ποιος είναι ο αστυφύλακας των πανελληνίων  κύριοι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας (που σε λίγα χρόνια συμπληρώνει τα οφειλόμενα χρόνια και γίνεται ανθυπαστυνόμος!);

-Είναι εκείνος που για χρόνια πολλά είναι η εικόνα και η καρδιά των αστυνομικών  τμημάτων της χώρας ως αξιωματικός υπηρεσίας.
-Είναι εκείνος που σε περιπτώσεις απουσίας διοίκησης ,άδειες κ.τ.λ. ασκεί διοίκηση σε αστυνομικά τμήματα.
-Είναι εκείνος που προστρέχουν πολλές φορές αξιωματικοί να τον συμβουλευτούν  για λεπτομέρειες σε περιπτώσεις δικογραφιών τις οποίες γνωρίζει βάση των εμπειριών του.
-Είναι εκείνος ο καταρτισμένος αστυνομικός που τον στέλνει η διοίκηση σε υπηρεσίες τροχαίας ,ασφάλειας ,τάξης, ειδικές δυνάμεις  και τα βγάζει άξια πέρα ως επαγγελματίας .

Με την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. εδώ και έναν χρόνο ελπίζαμε ότι θα αλλάξει η νοοτροπία η «κινούμαστε σε ασφαλή νερά», δυστυχώς διαπιστώνεται έλλειψη οράματος, δημιουργούνται επιτροπές για τις επιτροπές και το χάσμα της επικοινωνίας συνδικαλισμού με τους νέους συναδέλφους παραμένει.

Ναι μας ενδιαφέρει η δίκαιη καταγραφή των συναδέλφων ανακριτικών υπαλλήλων ως αποφοίτους ανώτερης εκπαίδευσης  αλλά γιατί μένετε στη θεωρία κύριοι συνάδελφοι συνδικαλιστές ;
Ποια η θέση σας για την αστεία διαφοροποίηση ανάμεσα σε αρχιφύλακες ανακριτικούς υπαλλήλους και των αρχιφυλάκων παραγωγικής σχολής;

Σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες αστυνομικών που εκπροσωπούνται  για τα δικά τους θεσμικά ζητήματα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ,οι ανακριτικοί υπάλληλοι φαίνεται να συνεχίζουν να μένουν «ορφανοί» από ανώτερη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, καθώς δεν βλέπουμε καινοτόμες δράσεις από συνδικαλιστές συναδέλφους που προέρχονται από την τριτοβάθμια σχολή αστυφυλάκων και έχουν όλα εφόδια της συνδικαλιστικής ιδιότητας-προνόμια.

Τους καλούμε με αποφασιστικότητα και πίστη για την υπεράσπιση των δικαίων των συναδέλφων ανακριτικών υπαλλήλων, καθώς και ολόκληρο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, να συμπράξουν με όλες τις δυνάμεις τους στη κατάθεση άμεσα ολοκληρωμένης πρότασης νέου βαθμολογίου, με κατάργηση των δύο κατηγοριών-αρχιφυλάκων και εξομοίωση του αρχιφύλακα παραγωγικής σχολής με τον αρχιφύλακα ανακριτικό υπάλληλο(στον οποίο βαθμό να προάγεται με την συμπλήρωση λιγότερων χρόνων υπηρεσίας), ανάλογα με ότι ισχύει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Το ανωτέρω σοβαρό ζήτημα που κατά κυριολεξία πρόκειται για μία άδικη πράξη της πολιτείας που χρήζει άμεσα αλλαγής, δεν χωρά άλλο σφύριγμα αδιάφορο από το συνδικαλιστικό κίνημα, απασχολεί καθημερινά χιλιάδες συναδέλφους μας  που έχουν «χορτάσει» από τα ευχαριστώ, τα μπράβο, τα χτυπήματα επιβράβευσης στη πλάτη τόσο από φυσική όσο και από πολιτική ηγεσία.

Από μέρους μου και το μερίδιο ευθύνης που με αναλογεί για τα τρία χρόνια συνδικαλιστικής μου ενασχόλησης ,ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου ανακριτικούς υπαλλήλους.

 

euthumiadis_pasxalis

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ  ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Υπ.Δυτ.Τομ. Δ.Σ.  Ε.Α.Υ.Θ
Αντιπρόσωπος θεσ-νικης στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.