Καταγγελία για ακατάλληλο περιεχόμενο του “Τζόκερ” έστειλε Αστυνομικούς στον κινηματογράφο και ..ανήλικους στο Τμήμα

Καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων στην πολυσυζητημένη και ακαταλληλη για το περιεχόμενο της, ταινία ΤΖΟΚΕΡ, προκάλεσε παρέμβαση της ΕΛΑΣ και προσαγωγές ανηλίκων στο Τμήμα.

Η βιωματική ιστορία του Άρθουρ Φλεκ, επωνομαζόμενου..  “Τζόκερ” του Τοντ Φίλιπς, έχει γίνει η απόλυτη κινηματογραφική επιλογή. Ωστόσο το περιοχόμενο της έχει κριθεί ακατάλληλο για ανηλίκους κάτων των 18ετών. Αυτό δεν έχει αποθαρύνει ωστόσο εφήβους να παρακολουθήσουν την ταινία και τους υπευθύνους των κινηματογράφων να επιτρέψουν την είσοδό τους στις αίθουσες που προβάλλεται.

Αντιδράσεις εχει προκαλεσει η ανταπόκριση της ΕΛΑΣ, σε καταγγελία για παρουσία παρέας εφήβων- ασυνόδευτα ανήλικα- που βρέθηκαν να παρακολουθούν την κινηματογραφική ταινία του “ΤΖΟΚΕΡ” και κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το περιστατικό, καταγράφεται το βράδυ του Σαββάτου (19/10) όταν παρέα εφήβων (κάτω των 18ετών), επέλλεξαν για την έξοδό τους να παρακολουθήσουν την ταινία “ΤΖΟΚΕΡ” (19/10-21.50) σε πολυκινηματογράφο μεγάλου εμπορικού του Αμαρουσίου. Συμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaREport.gr ύστερα από καταγγελία – φέρονται  να δηλώνουν υπάλληλοι του Υπ.Πολιτισμοί- Αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο εντός της κινηματοφραγικής αίθουσας. Ανήλικοι οι οποίοι εντοπίθσηκαν μεταξύ των θεατών, οδηγήθηκαν στο ΑΤ Αμαρουσίου ενώ προχώρησνα στη σύλληψη του υπευθύνου του κινηματογράφου. Οι έφηβοι, παρελήφθησαν από τους γονείς τους οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά, ενώ με προφορική εντολή Εισαγγελέα, και ο υπέυθυνος του κινηματου, αφέθηκε ελεύθερος.

Από την επιχείρηση κινηματογραφικών θεαμάτων, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες και παρέπεμψαν στη διαχειρίστρια εταιρία, η οποία αναμένεται να εκδόσει σχετική ανακοίνωση αύριο, Δευτέρα (21/10).

Δυο περιστατικά σε 24ώρες με αφορμή το περιεχόμενο της ταινίας ΤΖΟΚΕΡ και την παρουσία ανηλίκων μεταξύ των θεατών

Ωστόσο σε δεύτερο περιστατικό, με καταγγελία στην Αμεση Δράση το βράδυ της Κυριακής (20/10) προκάλεσε με σήμα Κέντρου ανταπόκριση ενστόλων της ΑΔ, οι οποίοι μετέβησαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της οδού Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας. Το διμελές πλήρωμα από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, μετέβη στο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησαν. Σύμφωνα με μαρτυρία παρευρισκόμενου μεταξύ των θεατών, δύο μηχανές της ΔΙΑΣ στάθμευσαν εξωτερικά. Υστερα από σχετικές υποδείξεις, αποχώρησαν χωρίς να εισέλθουν στο εσωτερικό του κινηματογράφου.

Αργά το βράδυ της Κυριακής (20/10) από το ΥΠΠΟΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες”. ​