Καταγγελία: “Δ/ντής μίλησε απαξιωτικά για τις γυναίκες συναδέλφους”

Με αφορμή καταγγελία για απαξιωτικές αναφορές Ανώτατου Αξιωματικού σε βάρος του ένστολου προσωπικού του ΤΣΦ Ξάνθης, συγκαλείται έκτακτο ΔΣ

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Σωματείου Συνοριακών Ξάνθης, πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως (14/06) το ΔΣ για τις καταγγελίες και άλλες διατάξεις.

“Την 12-06-2018, κατόπιν Δ/γής του κ. Δ/ντή της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση προσωπικού του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Ξάνθης στην οποία παρίστατο ο ίδιος καθώς και ο εποπτεύων για την λειτουργία του Τ.Σ.Φ., Α΄ Βοηθός Δ/ντού.
Προς μεγάλη έκπληξη, μου μεταφέρθηκαν παράπονα από το γυναικείο προσωπικό του προαναφερόμενου Τμήματος καθώς ο κ. Δ/ντής μίλησε απαξιωτικά για τις γυναίκες συναδέλφους.
Σας ενημερώνω ότι έχω ήδη ζητήσει με έγγραφο την παρέμβαση του Σωματείου μας, στο οποίο αναγράφονται επακριβώς τα όσα ανάφερε ο συγκεκριμένος Αξιωματικός.
Το ίδιο το Αρχηγείο εξαίρει το ρόλο του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και επισημαίνει την αποτελεσματικότητά του στις περιπτώσεις συμμετοχής του σε επιχειρησιακές δράσεις διαχείρισης περιστατικών που απαιτούν ιδιαίτερη προσέγγιση και χειρισμό.
Η γυναίκα αστυνομικός υπηρετεί πλέον σε όλες σχεδόν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Πόσο πρέπει να αγωνισθεί το γυναικείο αστυνομικό προσωπικό για τα αυτονόητα; …. Για σεβασμό στις ιδιαιτερότητές του ως εκ της φύσεως; … Για αξιοπρέπεια; … Για επαγγελματική καταξίωση;
Παρακαλώ, μην απαξιώνετε την προσφορά μας και το έργο μας !!!!!!!!!” καταγγέλλουν ενστόλοι της Υπηρεσίας.