Καταγγελία σε βάρος Αρχιμανδρίτη- Φέρεται να αποπειράθηκε ασέλγεια σε 4άχρονο μέσα σε Μοναστήρι|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 4άχρονου αγοριού καταγγέλλεται Αρχιμανδρίτης σε ΙΜ στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια κατάπτυστη και νοσηρή ιστορία η οποία βρίσκεται σε Νομική διερεύνηση.

image

Σύμφωνα με την κατάθεση του ανήλικου αγοριού στον Πταισματοδίκη που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», ο Αρχιμανδρίτης καταγγέλλεται από κοινού με έναν ακόμη άντρα να παρενοχλούν σεξουαλικά το 6άχρονο- σήμερα- αγόρι, μέσα στο Μοναστήρι του οποίου είναι Ηγούμενος.
Εκκρεμεί η απόφαση της Δικαιοσύνης για το αν ευσταθεί ή όχι η κατηγορία, με την υπόθεση, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας, εδώ και 18 μήνες είναι σε εξέλιξη.
Για την υπόθεση, έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, το Σεπτέμβριο του 2014 και συμπληρωματική το Νοέμβριο του ίδιου έτους, με τη διερεύνηση της καταγγελίας να βρισκεται σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Το χρονικό της υπόθεσης
10 Ιουλίου 2014: Η Άννα Σ., αλβανικής καταγωγής, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, παίρνει τα δύο -4,5 και 3 ετών- και με τη συνοδεία ενός φιλικού ζευγαριού κατευθύνονται προς την Ιερά Μονή…, η οποία απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το σπίτι της, προκειμένου να συναντήσει τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη …
Η μητέρα επιστρέφει με τα παιδιά στη 01.00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, η γιαγιά των παιδιών παρατηρεί ότι ο 4άχρονος εγγονός της δείχνει πολύ στενοχωρημένος και είναι σιωπηλός. Στην ερώτησή της, τι έχει, ο μικρός της απαντά ότι «πήγαν στον γέροντα, ότι δεν πέρασαν καλά και ότι δεν του αρέσουν αυτοί», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζευγάρι που τους συνόδευσε, λέει ότι ο άνδρας συνέχεια τον έπιανε στα απόκρυφα σημεία του και επειδή δεν ήθελε, τον χτύπησε και τον κλείδωσε στο αμάξι, χωρίς η μητέρα του που ήταν παρούσα να κάνει κάτι.
14 Ιουλίου 2014: Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και ενώ η γιαγιά και ο πατέρας των παιδιών ρωτούν τη μητέρα επίμονα να τους πει τι έχει συμβεί, εκείνη φεύγει για τέσσερις ημέρες από το σπίτι και, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, ταξιδεύει στην Αλβανία.
Επιστρέφει στις 18 Ιουλίου και σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, μερικές ημέρες αργότερα και κάτω από την πίεση των συνεχών ερωτήσεων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου, η Άννα Σ. του επιτίθεται την ώρα που κοιμάται και τον χτυπά στο πρόσωπο. Αργότερα φεύγει και έκτοτε δεν ξαναεπιστρέφει. Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Γ. καταθέτει μήνυση κατά της συζύγου του για εγκατάλειψη τέκνων και συζυγικής στέγης.
26 Ιουλίου 2014: Μερικές ημέρες αργότερα, η Άννα Σ. καταθέτει και εκείνη μήνυση κατά του συζύγου της και ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη γιατί την είχε χτυπήσει.
Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4άχρονο για ασέλγεια, εκδίδει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας -η οποία ήδη έχει ήδη εγκαταλείψει το σπίτι- και των παιδιών, και ορίζει την παραμονή τους στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο Μοναστήρι.
28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο εκδίδει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4άχρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με τον ίδιο να μην επιτρέπει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.
Σε βάρος του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Ο πατέρας των ανηλίκων, ωστόσο φέρεται να υποστηρίζει, ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.
Το Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα απουσιάζει από το σπίτι -περίπου έναν μήνα-, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο.

Σοκ από την κατάθεση του 4άχρονου στον Εισαγγελέα
«Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε.. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το π….ι και μου βάζε το δάχτυλό του στον π… μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το π…..ι και έβγαλε το δικό του π… έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

Στο επιμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης», γίνεται αναφορά στη στήριξη του Αρχιμανδρίτη μεταξύ των οποίων πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου φέρεται να είναι ο Νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη σύμφωνα με την ίδια πηγή-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
Η υπόθεση στη συνέχεια μπήκε στο αρχείο, ενώ όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ στη «Φωνή της Ροδόπης», σημαντικά έγγραφα και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων, «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας.
Ωστόσο ο πατέρας προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εκδοθηκε νέa εντολή προς περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει ότι φάκελος με έγγραφα και καταγγελίες σχετικα με την υποθεση, είναι στη διάθεση των Αρχών, εφόσον ζητηθούν .


*εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης»