Καταδρομική παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Καταδρομική εισβολή μελών της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Αστυνομικός σκοπός στο κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών, επί της Βασιλίσσης Σοφίας,  ενηνερωσε το Κέντρο για εισβολή στον αύλιο χώρο οργανωμένης ομάδας ατόμων (28/08-05.20)

https://www.liveleak.com/view?t=9G2bm_1535421964

Άμεσα δόθηκε εντολή εσωτερικού ελέγχου και κινητοποίηση δυνάμεων για έλεγχο στο ενδεχόμενο να είχαν εγκαταλείψει στο εσωτερικό του χώρου αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Μελη του Ρουβίκωνα αποδίδουν στο παλαιστινιακό και τη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Με κείμενο ανάληψη ευθύνης μέλη της αναρχικής συλλογικότητας δημοσιοποίησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση και κείμενο ανάληψης ευθύνης στο οποίο παραθέτουν αιτιάσεις για την καταδρομική τους παρέμβαση.

Αντιδράσεις ωστόσο προκάλεσε στη αντιπολίτευση η επαναλαμβανομενες δράσεις της συλλογικότητας.

«Ανανεωμένος από τις διακοπές του, ο Ρουβίκωνας ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα των φθινοπωρινών του εξορμήσεων. Ποιος ξέρει τι θα περιλαμβάνει φέτος εκτός από ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, πρεσβείες; Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Τσίπρας ότι αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα;».

Η Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολίασε, με αφορμή τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ:

«Το σερί των επιθέσεων του #Ρουβικωνα συνεχίζεται με τελευταία αυτή στο ΥΠΕΞ τα ξημερώματα. Πληροφορίες που αναφέρουν τον επικεφαλής του #Ρουβικωνα ως επικρατέστερο υποψήφιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ελέγχονται ως ανακριβείς… #Ανασχηματισμός».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας σχολιάζει τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα με στόχο το υπουργείο Εξωτερικών: «Oι επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε υπουργεία, πρεσβείες κλπ έχει πάψει πλέον να αποτελεί είδηση. Είδηση θα ήταν αν έκανε κάτι η κυβέρνηση για τα “χαϊδεμένα παιδιά της”. Αλλά δεν πρόκειται…».