Καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης

Σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης.

Ένοχος κατά πλειοψηφία χωρίς ελαφρυντικά με την απόφαση του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, να ακολουθεί την πρόταση του Εισαγγελέα, κρίθηκε Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης, για ασέλγεια σε ανηλίκους επ’ αμοιβή, που είχαν κλείσει το 15ο έτος, κατά συνήθεια και σε μία περίπτωση κατ’ εξακολούθηση.

Η καταδίκη αφορά υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο Νίκος Γεωργιάδης, υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή 16 μηνών για το πρώτο ανήλικο ενώ για τα άλλα δύο, του επεβλήθηκε ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Ενώ επιδίκασε ατομικά χρηματική αποζημίωση ύψους #€10.000, κατά συγχώνευση #€20.000.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε στην πρότασή του όλη την υπερασπιστική γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη, και στην αγόρευσή του ανέφερε, “Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής”.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, υποστήριζε ότι η υπόθεση ήταν για να χτυπηθεί πολιτικά ο ίδιος

Ο Εισαγγελέας κατέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης, αναφέροντας ότι δημοσιεύματα στη Μολδαβία- τέλη του 2010 αρχές του 2011-, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα στο κύκλωμα της υπόθεσης trafficking. Κατά την ακροαματική διαδικασία, αναγνώστηκαν δημοσιεύματα του περιοδικού “Hot Dog” με επώνυμες καταθέσεις για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη στην υπόθεση trafficking.

Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη για την υπόθεση Γεωργιάδη

Ανακοίνωση για την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου,

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα. Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».