Καταδικάστηκε (2017) σε 49έτη και 6μήνες.. και αποφυλακίστηκε, καταδικασμένος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικόυ χώρου, γίνεται αναφορά στην αποφυλάκιση του Κώστα Γουρνά, καταδικασμένου το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Με υπογραφή του “Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών” σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, (04/03) αναφέρεται στην αποφυλάκιση του κατάδικου σε δράσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, Κώστα Γουρνά .

Κατηγορούμενος για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, ο Κώστας Γουρνάς συλλαμβάνεται (10.4.2010) και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή του στην Οργάνωση λίγες μέρες αργότερα. Οι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν τα κλειδιά που άνοιξαν τις γιάφκες με τον βαρύ οπλισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”.

O 39άχρονος (σήμερα) Κώστας Γουρνάς από το Μαντούδι της Εύβοιας, πατέρας δίδυμων αγοριών, ηλικίας δεκαέξι μηνών, υπάλληλος εκδοτικού οίκου και εταιρείας ταχυμεταφορών, από τα δεκαπέντε του χρόνια έχει ενεργό παρουσία στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ ήταν ανάμεσα στους 500 συλληφθέντες- μεταξύ άλλων ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα- το 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου .

Προφυλακίζεται στα Τρίκαλα και μετά από απεργία πείνας με αίτημά του, μετάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Αποφυλακίζεται προσωρινά με τη λήξη του 18μηνου -μέχρι την ολοκλήρωση της Δίκης- όπου του επιβάλλεται η ποινή των 50 ετών και 6 μηνών, και εκδίδεται εκ νέου φυλακιστήριο στα στοιχεία του, τον Απρίλη του 2013. Τον Ιανουάριο του 2015 μετάγεται στις φυλακές “τύπου Γ” και ξεκινάει απεργία πείνας για την κατάργησή τους. Τελεσίδική ποινή στο Εφετείο τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 49 έτη και έξι μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή (01/03 2019) ο Κώστας Γουρνάς, αποφυλακίστηκε.