Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη κατεδάφισε ξενοδοχείο σε αναστολή λειτουργίας

Στο χώρο άμεσα μετέβησαν 15 Πυροσβέστες με 5οχήματα ενω δεν έχουν αναφερθεί εγκλωβισμένη καθώς το ξενοδοχείο τελούσε υπό αναστολή λειτουργίας

Ισχυρότατη έκρηξη (04/02-01.00) τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο ΤΣΑΜΗΣ στην περιοχή Πέτρα της Καστοριάς, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κτήριο.

Περίοικοι ανέφεραν ότι μετά την έκρηξη εκδηλώθηκαν μικρές εστίες φωτιάς. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα, στο 4ο χλμ Ε.Ο. Καστοριάς – Κοζάνης, κατέρρευσε ενω δομικά υλικά, γυαλιά και θραύσματα, εκτινάχθηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Για λόγους ασφαλείας απέκλεισε την περιοχή καθώς επίσης τον κεντρικό οδικό άξονα προς την πόλη της Καστοριάς. Σε επικοινωνία από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την Αστυνομία Καστοριάς αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης της μονάδας, ο οποίος ενημέρωσε ότι το ξενοδοχείο είχε αναστείλει τη λειτουργία του ενω στην εγκατάσταση δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία .

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς, κοντά στη λίμνη και έχει αμφιθεατρική θέα στην πόλη.

Έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στο ξενοδοχείο διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.