Καστανιές, Έβρου: Χημικά, ριπές, εκρήξεις, σειρήνες και πτήσεις drones πάνω από τις ελληνικές δυνάμεις που επιχειρούν (video)

Χημικά, ριπές, εκρήξεις και σειρήνες, από την Τουρκική πλευρά προς τις Ελληνικές δυνάμεις που επιχειρούν στα σύνορα με την Τουρκία

Συνεχίζουν  οι Τουρκικές δυνάμεις τις ακραίες προκλήσεις στα Σύνορα των Καστανέων. Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες εκτόξευαν  χημικά κατά των ελληνικών δυνάμεων, ενεργούν πραγματικά πυρά ενώ καθ όλη τη διάρκεια την νύχτας πτήσεις πάνω από την ελληνική πλευρά πραγματοποιούσε drone.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Έλληνες υπερασπιστές της ακεραιότητας των συνόρων του Έβρου δέχθηκαν δεκάδες ακραίας βίας επιθέσεις οι οποίες οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις της Τούρκικης Στρατοχωροφυλακής και μέλη της ΜΙΤ.

Είχε προηγηθεί απόπειρα (06/03-19.30) οργανωμένης ομάδας λαθρομετανστών, να περάσει παράνομα από σημείο του φράχτη, στο φυλάκιο των Καστανέων, και απωθήθηκαν στην πλευρά της Τουρκίας. Από την πλευράς της Τουρκίας, έγιναν ρίψεις χημικών με τις ελληνικές δυνάμεις της Αστυνομίας  με την «Αύρα» και βυτία της Πυροσβεστικής να καταβρέχουν την περιοχή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Την ίδια περίπου ώρα, στην άλλη πλευρά των συνόρων, ακούγονται ιαχές “Αλαχ ουακμπαρ” ανάμεσα σε ριπές πολεμικών όπλων, φωτοβολίδες και εκρηκτικά που εκτοξεύονται ενώ όλος ο καταυλισμός των λαθρομεταναστών, είναι σε ένταση.

Συνολικά από το Σάββατο (29/02) μέχρι το πρωί της Πέμπτης (05/03) επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα 36.649 λαθρομετανάστες ενώ συνελήφθησαν 252 για παράνομη είσοδο με την πλειοψηφία τους να κατάγονται από το Αφγανιστάν .