Καρέας: ΤΩΡΑ- Σε εξέλιξη πυρκαγιά

Στο έργο κατάσβεσης ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις, με το μέτωπο να έχει λάβει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ βρίσκεται σε απευθείας ενημέρωση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένο, και απο κοινου λαμβάνουν ενημέρωση από τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή αντιμετώπιση των εστιών φωτιάς στα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη.

Η εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σχεδόν ένα τέταρτο πριν τις 12.00 το μεσημέρι (17/07) σε δασική εκτάση στον Αι Γιάννη του Καρέα στο υψος του Βυρωνα. Πρόκειται για πρόσφατα αναδασωμένη περιοχή, με τους ανέμους που πνέουν να δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν 100 Πυροσβέστες με 30 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα και Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχουν κινητοποιήσει από τα εναέρια να μεταβούν δύο αεροσκάφη, ώστε να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης.
Το μέτωπο ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λ.Κατεχάκη (17/05-12.45) και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport