Καρδίτσα: “Το 1/3 της δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας βρίσκεται μόνιμα εκτός Νομού, σε κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών”

Την “αποψίλωση” των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας με τις εκτός έδρας μετακινήσεις των αστυνομικών σε ενισχυτικές συνδρομές, καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ. Καρδίτσας, Γιάννης Μακρής, οι συχνές μετακινήσεις και αποσπάσεις των ειδικών ομάδων (Ο.Π.Κ.Ε., Δ.Υ., Ο.Ε.Π.Τ.Α.) εκτός της άσκοπης καταπόνησης του ενστολου προσωπικού επιφέρουν κενά στην αστυνόμευση με τη συνεχής απουσία τους και αρνητικό αντίκτυπο στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Με επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, η Ένωση Αστυνομικών γνωστοποίησε επισημαίνει το πρόβλημα, μεταφέροντας ανοικτά πλέον τις ανησυχίες των αστυνομικών για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Όπως παραθέτουν οι συνδικαλιστές της ΕΑΣΥ Καρδίτσας, τα στελέχη των Ο.Π.Κ.Ε. Καρδίτσας από τον Αύγουστο έως σήμερα, βρίσκεται σε τρίμηνη απόσπαση, η Διμοιρία Υποστήριξης Καρδίτσας τους τελευταίους δυόμιση μήνες για ενάμιση μήνα βρίσκεται σε απόσπαση και εάν συνυπολογιστούν και οι αποσπάσεις Αστυνομικών για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, το 1/3 της δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας βρίσκεται μόνιμα εκτός Νομού.