Καραβόμυλος- Φθιώτιδας: Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία ηλικιωμένου, θύμα ληστείας- Εντάλματα για την οικιακή βοηθό και συνεργούς της

Είχαν προσδιορισθεί οι δράστες, οι οποίοι υπέπεσαν σε αντιφάσεις, και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα.
Ο 75άχρονος μπαρμπα Κώστας, είχε εντοπισθεί νεκρός (23/11) στο σπίτι του, στην περιοχή του Καραβομυλου Ραχων, Φθιώτιδας. Το θύμα, είχε δεχθεί πολλαπλά πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, σε θώρακα και κοιλιά.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, οι οποίοι μετέβησαν στο χώρο, από μαρτυρικές καταθέσεις και προανακριτικά ευρήματα, προσδιόρισαν κύκλο υπόπτων, μεταξύ των οποίων και η οικιακή βοηθό του ηλικιωμένου, η οποία είχε εξετασθεί. Ωστόσο οι ενδείξεις δεν καταδείκνυαν αποδείξεις, με την έρευνα να συνεχίζεται  προανακριτικά.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι τρεις κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση (14/12) και εξετάσθηκαν. Υπέπεσαν σε αντιφάσεις, προσδιορίσθηκαν και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της δολοφονίας, με την 31άχρονη οικιακή βοηθό και τον κουμπάρο τους, να ομολογούν τη διάπραξη της δολοφονίας και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους. Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, και εκδόθηκαν εντάλματα από τον Ανακριτή με τα οποια συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία.
Πρόκειται για τρεις κατοίκους της Λαμίας, την 31άχρονη οικιακή βοηθό τον 42άχρονο σύντροφό της, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο ανήλικα 3,5 και 2ετών, και τον συνομήλικο φίλο και κουμπάρο-έχει βαπτίσει ένα από τα παιδιά- του ζευγαριού. Η νεαρή οικιακή βοηθός, βοηθούσε τον ηλικιωμένο στις δουλειές του σπιτιού, τρεις φορές την εβδομάδα. Η “φήμη” για ανάληψη μεγάλου χρηματιμού ποσού από τραπεζικό υποκατάστημα- περίπου €80.000 – αποτέλεσε την “έμπνευση” για την ληστεία σε βάρος του 75άχρονου.

Οι δράστες, εισέβαλλαν στο σπίτι του 75άχρονου άνδρα, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά, κατά τη διάρκεια της οποιας αφαίρεσαν πόσο περίπου €3500 και  κοσμήματα (φο μπιζού). Εκμεταλευόμενοι τα κινητικά προβλήματα του ηλικιωμένου, κατά την εισβολή στο σπίτι, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τον ακινητοποίησαν, τον τραυμάτισαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, και πρόθεση να τον ληστέψουν.
Κατά την έρευνα των Αστυνομικών στο χώρο, εντοπίσθηκαν χρήματα, τα οποια οι δράστες δεν είχαν εντοπίσει κατά την έρευνα στο χώρο.

Οι τρεις δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση, θα παραχωρήσει (14/12-13.30) ο ΓΑΔΠ Στερεάς Υ/Γ Ανδρέα Αποσολόπουλο και τον ΑΔ Φθιώτιδας Ταξίαρχο Μιχάλη Παππο και τον Διοικητή του ΤΑ Λαμίας Α/Υ Γιώργο Τσαμαδιά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport