Κάντζα: Ένας βασιλικός πύθωνας προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους

Ένας βασιλικός πύθωνας εντοπίσθηκε από εργάτες του Δήμου Παλλήνης, σε εργασίες στην περιοχή της Κάντζας και κινητοποίησε τις τοπικές Αρχές

Ο βασιλικός πύθωνας εμφανίστηκε σε μία αγροτική έκτασης περιοχή , κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, και σε εργασίες για τον καθαρισμό των χόρτων, ενόψη της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου .

Ο τοπικός σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης, Δημήτρης Χατζηκωνσταντής , έσπευσε να ενημερώσει τους συνδημότες του, «Κυκλοφορεί στο χωματόδρομο που πάει από τον Άγιο Νικόλαο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, Κάντζα Παλλήνης, σήμερα (13/05) καθάρισαν όλο τον εκκλησάκι από τα χόρτα και έφυγαν από εκεί. Δεν ξέρω από φίδια, οπότε απλά ενημερώνω. Ενημερώθηκε κάποιος υπεύθυνος που ασχολείται με φίδια και θα έρθει αύριο να τσεκάρει».

Ωστόσο δημότες έσπευσαν να ενημερώσουν για αναγγελία ιδιώτης από την Άνω Γλυφάδα, για ένα κατοικίδιο βασιλικό πύθωνα στα ίδια χρώματα, ο οποίος πριν τρεις ημέρες είχε χαθεί από το σπίτι του “Στις 10/05/20 χάθηκε βασιλικός πύθωνας στη Άνω Γλυφαδα . Είναι περίπου 1,10, τελείως ακίνδυνος . Το όνομα του «ΠΕΡΙΚΛΗΣ». Η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Παρακαλώ βοηθήστε τον να γυρίσει στο σπίτι σώος και αβλαβής” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα,  ένα φίδι της ίδιας οικογενείας , αρκετά πιο μικρό είχε εντοπισθεί στην ίδια περιοχή, ενημερώθηκε και το παρέλαβε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εξετάζεται το φίδι να ανήκε σε ιδιώτη και είτε διέφυγε της προσοχής τους και απομακρύνθηκε είτε το εγκατέλειψε στη φύση.