“Κάναμε τη δουλειά μας”

Θεση στο πειρατικό με τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ στους κινηματογράφους πήρε ο Πρόεδρος Αστυνομικών βορειοανατολικής Αττικής

«Ήταν ένα συμβάν το οποίο καταγγέλθηκε στην Άμεση Δράση και επιλήφθηκε το Α.Τ Αμαρουσίου. Η κυρία που εργάζεται στο υπουργείο Πολιτισμού, ενημέρωσε το πλήρωμα που πήγε εκεί για μία διάταξη του υπουργείου Πολιτισμού η οποία υπάρχει για τη συγκεκριμένη ταινία. Επικαλέστηκε αυτή τη διάταξη συν το νόμο του 39 και οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή “τεντιμπόηδες” με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων βορειοανατολικής Αττικής, Kωνσταντίνος Τσουμάνης σχετικά με την παρέμβαση της αστυνομίας στις κινηματογραφικές αίθουσες του Mall όπου προβαλλόταν το Τζόκερ.

«Όταν οι αστυνομικοί πηγαίνουν σε συμβάν, ζητούν την ταυτότητα. Οι γονείς με τα ανήλικα οδηγήθηκαν στο τμήμα μαζί με την καταγγέλλουσα. Από την πρώτη στιγμή ήταν ο δικηγόρος του κινηματογράφου. Ενημερώθηκαν οι γονείς από τη συγκεκριμένη υπάλληλο του υπουργείου ότι υπάρχει αυτή η διάταξη ότι απαγορεύει στα ανήλικα να δουν αυτήν την ταινία. Δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα με τους γονείς. Η επιβολή της νομοθεσίας σε ένα οργανωμένο κράτος δεν γίνεται με αυταρχισμό. Εμείς τηρούμε τους κανόνες, αν δεν μας αρέσει κάποιος νόμος, τον αλλάζουμε. Οι συνάδελφοί μου δεν είχαν κανένα θέμα να ελέγξουν τις ταυτότητες κατά την έξοδο. Από εκεί και πέρα, η εντολή δόθηκε από τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, θα ανοίξουν τα φώτα και θα μπείτε μέσα να ελέγξετε», πρόσθεσε.