Καναδάς: Δολοφόνησαν τον Έλληνα επιχειρηματία Μάθιου Στάικο

Ο Μάθιου Στάικος, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογίας, βλήθηκε με πυροβόλο όπλο εξ’ επαφής, στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο.

Ο 37άχρονος Έλληνας επιχειρηματίας εντοπίσθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από προσωπικό των έκτακτων περιστατικών, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς περίπου στις 23.30 το βράδυ της Δευτέρας (28/05), στην περιοχή Γιόρκβιλ.

Η Αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς.

Ο Στάικος κατέληξε ακαριαία. Οι Αρχές ερευνούν το πιθανό κίνητρο του δράστη και απευθύνουν έκκληση προς το κοινό να επικοινωνήσει για τυχόν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών. Η νεκροψία έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη (30/05).

Ο Έλληνας που έκανε τα κινητά τηλέφωνα «εξυπνότερα»
Ο Ματθαίος Στάικος, ηταν ο Πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στο τοπικό Πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ολοκληρώσει τις Πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile, που διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο. Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και, έξι χρόνια αργότερα, εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry.

Με σκληρή δουλειά, ο Ματθαίος Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια με τον ίδιο να αναλαμβάνει ως Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web, καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν τα προϊόντα της BlackBerry. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν πάνω στο νέο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, για τα κινητά της εταιρίας που κυκλοφόρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο ίδιος πάντα προσπαθούσε να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για τον λόγο αυτόν, μόλις αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για έναν χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά. Η ελληνική γλώσσα παρέμενε στη ζωή του, καθώς προσπαθούσε, όποτε ο χρόνος του το επέτρεπε, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση.

Το 2014, ο Μάθιου αποχώρησε από την Blackberry και λίγους μήνες αργότερα τον ακολούθησε και ο αδερφός του

Το 2015, ανέλαβε στο Συμβούλιο Διευθυντών της Triggerfox ως Σύμβουλος επικεφαλής της εταιρικής στρατηγικής. Το Triggerfox είναι μια πλατφόρμα «έξυπνων σχέσεων», που βοηθά τους επαγγελματίες να χτίσουν και να διατηρούν ουσιαστικές σχέσεις. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες των επαφών από διάφορες πηγές όπως τηλέφωνο, ημερολόγιο, email σε έναν κοινό κατάλογο επαφών επικεντρώνοντας στους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για τον χρήστη. Επίσης, παρακολουθεί όλα τα κοινωνικά και ενημερωτικά δίκτυα για να παρέχει πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με τις επαφές.

Ο Έλληνας Πρέσβης στον Καναδά Δημήτρης Αζεμόπουλος, έγραψε σε σχόλιό του στα κοινωνικα δίκτυα.

Screenshot_20180531-022623

Ο 37άχρονος Έλληνας επιχειρηματίας υπήρξε ένας εξέχων Έλληνας και ένας επιτυχημένος Καναδός πολίτης που έκανε την πατρίδα του υπερήφανη με την απεριόριστη αγάπη του για αυτήν και τα μεγάλα του επιτεύγματα στον Καναδά.

___________

* από Euronews