Καμμένος εναντίον Αστυνομικών και ΥΠΡΟΠΟ για το μισθολόγιο (video)

 Τι είπε ο ΥΕΘΑ και έχει ανάψει φωτιές στον Νίκο Τόσκα. Εναντίον Αστυνομικών και ΥΠΡΟΠΟ για το μισθολόγιο.

Αίσθηση προκάλεσε χθες (27/12) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η σύνθεση διαφορετικών πραγμάτων και εννοιών που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για να καταλήξει να κάνει επίθεση στον πρόσφατα επανεκλεγμένο με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, και κατά συνέπεια σε όλους τους αστυνομικούς που εκπροσωπεί.

Παράλληλα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι ανίκανη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να λάβει μέτρα υπέρ του προσωπικού και κάλεσε τους αστυνομικούς να σταθούν στο πλάι του υπουργείου Άμυνας “γιατί εδώ είναι ένας πολύ μεγαλύτερος μηχανισμός από ο,τι το προστασίας του Πολίτη. Έχουμε δυνατότητες διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στο Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τις οικονομικές μας υπηρεσίες. “.

Παίρνοντας στοιχεία από διάφορα πράγματα που συνέβησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ο κ. Καμμένος παρουσίασε μια “σύνθεση” προκειμένου να πείσει ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί χάλασαν κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις που ετοίμαζε!

Βέβαια, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, αλλά και ο διευθυντής των οικονομικών στρατηγός Πρασσάκης, οι ρυθμίσεις που είχαν προτείνει ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1/1/2018, απορρίφθηκαν τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και από το υπουργείο Οικονομικών!

Αλλά τελικά κατάφερε να παρουσιάσει ότι γι αυτό φταίνε οι αστυνομικοί!

Δείτε τι τον ρώτησαν, τι απάντησε και διαβάστε την επεξήγηση για τα κομμάτια που συνέθεσαν το “παζλ” της δήλωσης στη συνέχεια.

Δημοσιογράφος: Σε ο,τι αφορά την αναδρομικότητα των εισφορών από το νέο μισθολόγιο, είχατε καταθέσει και μια τροπολογία στις αρχές του μήνα, που προέβλεπε ότι από 1/1/2017 δεν θα ισχύει η αναδρομικότητα. Είχατε πει μάλιστα ότι υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών για αυτό το ζήτημα.

Επεξήγηση: Η ερώτηση είναι συγκεχυμένη και αφορά δυο διαφορετικά πράγματα, τα οποία παρουσιάζονται ως ένα, αλλά δεν είναι. Το πρώτο αφορά τροπολογία που κατατέθηκε και ρυθμίζει θέματα εισφορών για το νέο μισθολόγιο.

Το δεύτερο, αφορά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου, η οποία σύμφωνα με το νόμο είναι η 1η Ιανουαρίου 2017, αλλά το ΥΠΕΘΑ πρότεινε να αρχίσει η ισχύς από 1/1/208 χωρίς να καταθέσει σχετική τροπολογία. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο Οικονομικών.

_____________

* Ηλιάννα Ηλιάκη, Armyvoice.gr